CEO-ul celei mai mari companii farmaceutice din lume, GlaxoSmithKline (GSK), demisioneaza in 2017. Andrew Witty a explicat, intr-un interviu realizat de The Guardian, ca va fi urmat de Emma Walmsley.

Dupa ce Andrew Witty a devenit CEO-ul celei mai mari companii farmaceutice din lume, aceasta industrie nu mai era atat de populara. Au urmat o serie de proteste in care militantii aruncau cu vopsea rosie in standurile din timpul conferintelor pentru a reprezenta sangele celor care au murit din cauza stoparii accesului la medicamente.

Witty sustine ca industria farmaceutica a ajuns intr-o directie care nu are nicio cale de intoarcere, iar protestele militantilor care isi doresc mai mult de la companiile de medicamente vor continua si dupa retragerea lui.

Dupa 10 ani de munca, Witty se pregateste sa se retraga din GSK. Marea industrie farmaceutica este vazuta din ce in ce mai mult ca o parte a solutiei pentru sanatatea globala si nu ca o parte a problemei. Putini oameni neaga ca o mare parte din meritul pentru acest lucru este al lui Witty.

Dupa primii doi ani de conducere, Andrew Witty, a anuntat o schimbare majora a strategiei cu privire la costurile medicamentelor impotriva SIDA pentru oamenii din Africa. GSK sustine ca ar reduce preturile medicamentelor in tarile mai sarace, iar pretul va fi 25% din pretul din Marea Britanie. Ar pune, de asemenea, patent asupra oricarui medicament care ar putea avea vreun efect asupra bolilor tropicale neglijate, lucru care ar permite oricui sa le investigheze

Mai tarziu, impreuna cu Bill Gates si marile companii farmaceutice din Londra, el a ajutat la investigarea bolilor tropicale care afecteaza milioane de oameni din tarile sarace. Companiile doneaza medicamente in continuare in fiecare an si platesc pentru distribuirea lor.

Conform The Guardian, pentru al cincilea an consecutiv, GSK a depasit clasamentul Access to Medicines Foundation desfasurat saptamana trecuta, fundatia a clasat companiile in functie de o serie de masuri, de la preturi si donatii, pana la cercetare si dezvoltare. Witty sustine ca acest clasament este important, dar este si mai important sa fie in competitie cu alte companii. El crede ca este esential si sa gasesti echilibrul intre inovatie si accesibilitate, fiindca in zadar gasesti o metoda mai buna sa vindeci o boala, daca putini au acces la aceasta.

Andrew Witty sustine ca va fi urmat de Emma Walmsley in martie 2017 si crede ca noul CEO va continua cu succes activitatea companiei.

Sursa foto: Ximagination | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri