Compania italiana Alenia Aeronautica, operator mondial de aviatie comerciala si militara, isi anunta intentia de a extinde parteneriatul cu Romaero, companie producatoare de aeronave. Alenia Aeronautica va contribui la acest parteneriat cu transferuri de know-how, investitii in tehnologii de ultima generatie, utilaje si echipamente specializate.

In baza acordului de colaborare semnat in iulie 2006, Alenia Aeronautica si Romaero au demarat deja o colaborare industriala pentru producerea in Romania a unei sectiuni din fuselajul avioanelor regionale.
Printr-un acord de parteneriat pe termen mediu si lung, colaborarea din cadrul acestui program poate fi extinsa si la alte sectoare de activitate, cum ar fi aeronavele C-27J Spartan ale Alenia Aeronautica propuse pentru evaluare catre fortele aeriene romane pentru inlocuirea flotei invechite de aparate de zbor tactice.

Mai mult, compania Romaero ar putea fi implicata in programe aeronautice majore in care Alenia Aeronautica actioneaza ca partener principal independent sau partener participant la riscuri, cum ar fi programele cu Boeing, Airbus si ATR.

Intarirea parteneriatului cu Romaero demonstreaza dorinta Alenia Aeronautica de a dezvolta o strategie comuna de crestere impreuna cu o companie care are o indelungata traditie aeronautica. Avand in vedere apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, consideram ca exista un potential enorm pentru dezvoltarea acestui parteneriat, a declarat, citat de NewsIn, directorul executiv Alenia aeronautica, Giovanni Bertolone.

Suntem deschisi unui parteneriat strategic cu Alenia Aeronautica. O astfel de colaborare, menita sa relanseze industria aeronautica din Romania, prezinta un mare interes pentru noi, a declarat la randul sau presedintele consiliului de administratie al Romaero, Aurel Cazacu.

Alenia Aeronautica, membra a Finmeccanica, este cel mai mare actor din industria aeronautica din Italia, care isi desfasoara activitatea in aviatie comerciala si militara, sisteme de zbor fara pilot si aerostructuri.

Alenia Aeronautica coordoneaza de asemenea activitatile Aermacchi si Aeronavali companii detinute in totalitate in proiectarea si respectiv productia de aeronave militare de antrenament, precum si in efectuarea de reparatii, intretinerea si modificarea aparatelor de zbor militare si comerciale. Impreuna cu compania sa mixta ATR, Alenia Aeronautica este lider mondial pe piata regionala a turbopropulsoarelor.

In 2005, Alenia Aeronautica a raportat o valoare a productiei de peste doua miliarde de euro, comenzi in asteptare de 6,9 miliarde de euro si comenzi realizate in valoare de 3,2 miliarde de euro.. Compania are un numar total de 11.198 angajati.

Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii de intretinere si reparatii de aeronave. Este furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.

Actionarul majoritar al firmei este Ministerul Economiei si Comertului, cu 72,9 %. SIF Muntenia detine 25,851% , restul titlurilor aflandu-se in posesia unor persoane fizice. Compania a obtinut in primul semestru din 2006 un profit de 198.940 lei (57.000 euro) la o cifra de afaceri de 20,5 milioane lei ( sase milioane euro), in crestere cu 12% fata de perioada similara din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri