Tribunalul Salaj a dispus la inceputul lunii ianuarie, suspendarea procedurii de retragerii a actiunilor detinute de actionarul minoritar Daniel Tepes din capitalul companiei Silcotub Zalau, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti
Daniel Tepes, actionar minoritar al companiei Silcotub Zalau, a depus la Tribunalul Zalau o cerere de chemare in judecata a actionarului majoritar, compania Tubman Holdings Limited. Sentinta a fost pronuntata la 8 ianuarie, cu o zi inainte de incheierea perioadei de obligativitate a vanzarii actiunilor catre actionarul majoritar. Contactat telefonic de NewsIn, Daniel Tepes nu a dorit sa dezvaluie motivele pentru care a actionat in instanta actionarul majoritar si nu a precizat nici procentul pe care il detine in capitalul Silcotub.

Compania Tubman Holdings Limited, actionarul majoritar al Silcotub din Zalau, care controleaza, impreuna cu Telta Trading E Marketing, 95,72% din capitalul Silcotub, intentioneaza sa delisteze societatea de la Bursa de Valori Bucuresti si ofera 27,50 lei pe titlu actionarilor care vor sa vanda. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, in luna decembrie 2006, anuntul actionarului majoritar prin care acesta anunta initierea procedurii de retragere a actionarilor Silcotub

In urma evaluarilor efectuate de compania GMD Standard Invest SRL, o actiune Silcotub a fost evaluata la 25,9274 lei. Actionarii companiei erau obligati sa vanda titlurile pe care le detin pana la data de 9 ianuarie 2007.

Compania are un capital social de 103,74 milioane de lei divizat in 9.264.102 actiuni. Actionarul majoritar al producatorului de materiale de constructii din Zalau, este Tubman Holding Gibraltar Limited, care detine 84,86% din capitalul social al companiei. Compania portugheza Talta-Trading E Marketing a platit, in luna mai 24,6 milioane de lei noi (7,2 milioane de euro) pentru preluarea unui pachet de actiuni de 9,78% din capitalul social al producatorului de materiale de constructii Silcotub. In urma tranzactiilor, Talta-Trading E Marketing a devenit actionar seminficativ cu o detinere de 10,86% din capitalul social, vanzatorul fiind SIF Banat-Crisana, care detinea 9,37% din capital (899.476 de actiuni). Cele doua societati actioneaza concertat si controleaza 95,72% din capitalul Silcotub.

Compania Tubman Holding Gibraltar Limited a fost preluata, in anul 2004, de grupul luxemburghez Tenaris, cel mai mare producator din lume de conducte pentru forajul petrolier, care a platit 4,2 milioane de dolari pentru aceasta achizitie. in luna iunie a aceluiasi an, Tenaris a preluat integral si compania Talta- Trading E Marketing.

Compania Silcotub Zalau a afisat un profit net de 2,30 milioane lei (652.772 euro) si o cifra de afaceri de circa 141 milioane lei (aproape 40 milioane euro) pe trimestrul III al anului 2006.

In trimestrul III al anului precedent, 2005, Silcotub Zalau a inregistrat pierderi de aproape sapte milioane lei (1,96 milioane euro) si o cifra de afaceri de 87,25 milioane lei (24,57 milioane euro).

Pe primele noua luni ale anului 2006, Silcotub Zalau a avut un profit net de 33,94 milioane lei (9,61 milioane euro) si o cifra de afaceri de 469,21 milioane lei (132,92 milioane euro). in intervalul similar al anului 2005, compania a obtinut un profit net de 6,45 milioane lei (1,81 milioane euro) si o cifra de afaceri de 357,67 milioane lei (100,75 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri