Alro Slatina anunta ca va continua programul de investitii in valoare de circa un miliard de dolari pentru cresterea capacitatii de productie a aluminiului si ca a fost scoasa de sub monitorizarea post-privatizare, potrivit unui comunicat al Alro.

Alro Slatina anunta ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos anul trecut compania de sub monitorizarea post privatizare, considerand ca proprietarul a indeplinit toate clauzele prevazute in contract. "ALRO a realizat investitii tehnologice si de mediu de peste 165 de milioane de dolari, in perioada 2002-2005. Investitiile de mediu au depasit 20 de milioane de dolari. Ca urmare, compania a primit autorizatia integrata de mediu pe o perioada de 10 ani", mentioneaza comunicatul Alro Slatina. Potrivit acestuia, noul proprietar al Alro si-a asumat si respectat si clauze sociale si ca urmare, compania nu a facut disponibilizari colective si a incheiat contrate de protectie sociala cu sindicatele.

De asemenea, compania informeaza ca va continua programul de investitii in valoare de circa un miliard de dolari, pentru cresterea capacitatii de productie la unitatile din cadrul grupului si pentru consolidarea pozitiei sale pe piata internationala a aluminiului.

Alro citeaza un comunicat al AVAS, remis presei in octombrie 2006, in care se arata ca deoarece toate obligatiile asumate au fost indeplinite, Colegiul Director al AVAS a hotarat reducerea perioadei de derulare a obligatiilor contractuale asumate de cumparatorii Marco Acquisitions Ltd. Marea Britanie, Marco International Inc. New York, S.C. CONEF S.A. si Marco Industries BV Olanda prin incheierea unui act aditional la contract". Potrivit documentului citat de Alro, "Dupa incheierea actului aditional, urmeaza confirmarea indeplinirii tuturor obligatiilor asumate prin contract, incetarea monitorizarii post-privatizare si arhivarea documentatiei".

Comunicatul mai informeaza ca Alro si-a respectat obligatia de a realiza investitii de portofoliu in societati din domeniul aluminiului in valoare de 16,6 milioane dolari prin investitii in Alprom Slatina si Alum Tulcea. Totodata, compania anunta ca a investit 45 de milioane de dolari si ca a pastrat numarul de salariati ai societatii angajati cu contract de munca pe durata determinata, existent la data semnarii, respectiv de 3.742 salariati pe durata de valabilitate a acordurilor sociale (pana la 15 august 2006).

Alro este cel mai important producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje pe baza de aluminiu din Romania. Capacitatea sa de productie instalata este de peste 260.000 de tone anual. Alro este o societate pe actiuni, cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Numele ALRO este vehiculat, in prezent, intr-un scandal generat de fostul ministru al economiei, Codrut seres, care sustine ca a primit un biletel de la presedintele Traian Basescu, prin care acesta ii cerea sa intervina pentru ca ALRO Slatina sa primeasca energie ieftina de la producatorii de stat.

Totodata, fostul ministru al economiei, Codrut seres este acuzat de procurori in dosarul privatizarilor ca ar fi intervenit la Nuclearelectrica si Hidroelectrica in favoarea lui Alro, astfel incat producatorul de aluminiu sa primeasca energie foarte ieftina.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri