Un numar de patru instalatii care intra sub incidenta directivei privind prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC), incluse in categoria cu perioada de tranzitie, au fost notificate pentru neindeplinirea obligatiilor de mediu si risca sa fie inchise.
La inceputul anului 2007, in Romania mai existau 660 de instalatii care intra sub incidenta directivei IPPC, dintre care 161 cu perioada de tranzitie pentru conformarea la cele mai bune tehnici europene. Desi au perioada de tranzitie pentru aceasta conformare, toate cele 660 de instalatii erau obligate sa aiba Autorizatia Integrata de Mediu (AIM) pana la data de 30 octombrie 2007. Tot pana la aceasta data, cele 499 instalatii fara perioada de tranzitie trebuia sa se conformeze la normele europene de mediu.

Din cele 161 cu perioada de tranzitie, 154 de instalatii au obtinut pana la data scadenta AIM, iar trei nu au mai avut nevoie, intrucat au iesit de sub incidenta directivei, prin sistarea activitatii sau prin reducerea capacitatii de productie – Balanta SA Sibiu, Avikaf Prod Impex SRL Videle si Moldomin SA Moldova Noua.
Restul de patru instalatii nu au obtinut pana la data scadenta AIM, fiind in situatia de a nu mai putea functiona. Acestea au fost notificate, notificarea fiind primul pas din procedura de inchidere – Casirom Turda, Romaltyn Minning (fost Transgold) Baia Mare, Agroflip Bontida si Carbid Fox SA Tarnaveni.

Din cele 499 instalatii fara perioada de tranzitie, 449 si-au indeplinit obligatiile pana la data scadenta, 39 au iesit de sub incidenta directivei, iar o societate, Venus Oil, a fost inchisa, dupa ce in prealabil a primit notificare pentru neconformare. Ultimele zece, din aceasta categorie, fara perioada de tranzitie, sunt impartite astfel: trei instalatii IPPC noi urmeaza sa primeasca AIM, iar sapte instalatii IPPC noi, apartinand firmei Smithfield, urmeaza sa primeasca AIM dupa obtinerea autorizatiei sanitar-veterinare.

La randul sau, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Zoltan Nagy Levente, a declarat ca institutia a aplicat 188 de amenzi in valoare de 8,1 milioane lei pentru neconformare la prevederile directivei IPPC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri