Intr-un singur an, statul pierde aproximativ 25 de milioane de euro din cauza contrafacerii CD-urilor, aceasta este concluzia la care s-a ajuns la seminarul "Contrafacerea in domeniul industriei muzicale".

Profitul obtinut in urma piratarii CD-urilor muzicale se ridica in Romania la 50 de milioane de euro, a spus Dan Docan, presedintele Asociatiei Romane pentru Combaterea Contrafacerilor (ARCC), in cadrul seminarului.

Muzica straina este piratata intr-un procent de 80 la suta, iar muzica romaneasca este piratata in procent de 50 la suta.

CD -urile contrafacute sunt fie copii ilegale , fie melodii descarcate de pe Internet si trase pe CD-uri.

Pentru a stopa acest fenomen, producatorii muzicali au solicitat alinierea totala a legii drepturilor de autor la tratatele si actele internationale necesare aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

In ciuda dosarelor penale, a tonelor de CD-uri confiscate si distruse periodic, pirateria a devenit in Romania o adevarata problema.

Jocurile de calculator sunt piratate in proportie de aproape suta la suta

Estimarile arata o rata a pirateriei de 65 la suta pentru software de afaceri, 97 la suta pentru jocurile pe computer, 56 la suta in domeniul muzicii si 55 la suta pentru pirateria video.

Statele Unite ale Americii plaseaza Romania pe o lista speciala de supraveghere, lucru care ar putea aduce in curand sanctiuni comerciale.

Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilor si Asociatia REACT Romania au elaborat un proiect pentru certificarea autenticitatii marcilor, proiect care se adreseaza zonei de comert si ditributiei astfel incat consumatorul sa aiba certitudinea ca produsul din magazin este original, iar certificarea sa reprezinte garantia titularilor de distributii.

Acest proiect va deveni functional peste 6 luni.In acelasi context, ARCC a propus introducerea in nomenclatorul de meserii cea de " evaluator pe probleme de contrafaceri ".

In cadrul seminarului, Compania Nationala Imprimeria Nationala SA a prezentat un model de holograma ce ar putea fi realizat in Romania, ca un element de siguranta ce ar putea fi aplicat pe coperta CD-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri