Marin Mirea, consilier in cadrul companiei InterAgro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, a declarat ca in prezent exista "tatonari" intre reprezentantii InterAgro si producatorul de titei si gaze OMV Petrom pentru preluarea combinatului chimic Doljchim, dar ca inca nu s-a decis nimic.
"Acum asteptam un semnal de la cei de la Petrom, au fost trimise niste scrisori de intentie", a declarat Marin Mirea, care a precizat ca, daca va prelua Doljchim, InterAgro va lua toti cei 1.100 angajati ai Doljchim, iar capacitatea va ramane in productie, informeaza NewsIn.

De asemenea, Marin Mirea a mai spus ca in prezent InterAgro, de altfel unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din Romania, nu achizitioneaza gaze de la Petrom, intrucat producatorul detinut de Grupul OMV din Austria are deja productia contractata si o vinde distribuitorilor, iar in prezent InterAgro isi procura gazele necesare de la producatorul de stat Romgaz.

Compania OMV Petrom, care detine in prezent combinatul Doljchim, a anuntat in decembrie 2009 ca va renunta la partea de chimie si petrochimie, pana la sfarsitul anului 2010. Petrom achizitionase Combinatul Doljchim Craiova in anul 1999, acesta devenind o sucursala Petrom.

SC InterAgro SA este o companie privata cu capital mixt romano - britanic, infiintata in anul 1994, ce are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor si a plantelor tehnice si comertul exterior, indeosebi exportul de ingrasaminte chimice pentru agricultura.

Omul de afaceri Ioan Niculae, detinator al unui imperiu in domeniul industriei chimice din Romania, a declarat recent pentru publicatia Money Express ca a trimis o scrisoare de intentie catre OMV Romania, dar si catre Guvern si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, manifestandu-si intentia de a prelua combinatul Doljchim.

"Mi-am propus sa fac urmatorii doi pasi: sa realizam un audit tehnic pentru a vedea in ce stare sunt utilajele de la Doljchim, iar ulterior sa discut, impreuna cu avocatii, o mapa de parcurs, pentru a stabili solutiile de cumparare a companiei", a afirmat in Money Express omul de afaceri.

Ioan Niculae ruleaza anual circa 1,3 miliarde euro, atat prin sase combinate chimice, dar si prin alte circa 20 de firme care activeaza in cele mai diverse domenii, cum ar fi productie agricola, procesare de carne si lactate, productie de uleiuri alimentare si nealimentare, fotbal, tutun, imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri