Primaria Lupeni, din judetul Hunedoara, a atribuit asocierii Termogaz Company-Acomin-Kranz Eurocenter un contract de 152,9 milioane lei fara TVA (37,3 milioane euro) pentru executia infrastructurii de agrement a statiunii turistice Straja Lupeni, pe versantul nordic al muntilor Valcan.
Contractul, atribuit la finele lunii februarie, prevede realizarea infrastructurii necesare pentru un sistem de linii suspendate, construirea si montajul acestora pentru transportul pe cablu cu cabine, telescaune si teleschiuri, achizitia instalatiei si a echipamentelor de transport, constructia de platforme pentru activitati sportive sau constructii civile, achizitia de echipamente pentru producerea zapezii artificiale si amenajarea unui lac de acumulare pentru sursa de alimentare cu apa a acestora, precum si drumuri de acces.

Proiectul a fost estimat initial la 153,3 milioane lei fara TVA si a fost atribuit prin licitatie deschisa, criteriile fiind pretul ofertei, cu o pondere de 55%, propunerea tehnica (40%) si durata de executie (5%), scrie Mediafax.

Autoritatea contractanta a primit o singura oferta pentru aceasta investitie.

Potrivit anuntului de participare, contractul va fi finatat de bugetul de stat, cel local si alte surse atrase si va dura 24 de luni de la data atribuirii.
Conform datelor de la Registrul Comertului, Termogaz Company din Hateg este detinuta de cinci persoane fizice, respectiv Miron Dorel Gardean (44%), Ioan si Susana Rusan (fiecare detine un pachet de 20% din actiuni), Simion Gradistean (15%) si Miron Lupulescu (1%).

Firma Acomin Cluj-Napoca are ca actionar majoritar firma Quasar Industries, din judetul Hunedoara, cu peste 90% din titluri, detinuta de Daniel Horia Faur (90%) si Eronim Danut Bendorfean (10%).

Kranz Eurocenter din Pitesti este controlata de Corin Boian, cu o participatie de 99%.

Toate cele trei firme sunt implicate in alte proiecte similare. Astfel, Termogaz Company a mai castigat in ultimii doi ani contracte pentru amenajarea domeniilor schiabile din Borsec si Gutaiul Doamnei-Cavnic.

Acomin a castigat o licitatie organizata de Primaria Voineasa, judetul Valcea, pentru amenajarea domeniului schiabil din statiune, si este parte a unei asocieri de sase firme selectata anul trecut pentru dezvoltarea infrastructurii turistice pe masivul Cozla.

Firma a mai castigat in 2010, alaturi de Kranz Eurocenter (liderul asociatiei) si Doppelmayer Austria, contractul de lucrari in cadrul proiectului "Dezvoltarea domeniului schiabil in masivul Parang" iar in 2009 si-a adjudecat licitatia pentru livrarea si amenajarea unei instalatii de transport pe cablu de tip telescaun, pentru zona de schi Valea Soarelui din Sinaia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri