Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ratingul liderilor politici, in picaj, scrie Adevarul. Victor Ponta, Crin Antonescu si Traian Basescu au scazut in popularitate in luna iunie de luna mai, potrivit unei cercetari realizate de IMAS pentru “Adevarul”. Cei trei au pierdut puncte fata de luna mai, potrivit unei cercetari realizate de IMAS pentru „Adevarul“ Principala tema de dezbatere a fost Constitutia.

Atentie, soferi! Hotii de pe Autostrada Soarelui sunt scapati de sub control, ne informeaza Evenimentul Zilei. Zeci de indivizi din localitatile de pe marginea A2 s-au "specializat" in furturi. In sase localitati din Calarasi, oamenii traiesc din jafuri. Politia e depasita. ATrai pe vatrai pentru infractorii din localitatile "aliniate" pe marginea Autostrazii Soarelui. O buna parte dintre localnicii din Dragalina, Fundulea, Lehliu Sat, Dor Marunt, Ileana, Perisoru, toate din judetul Calarasi, s-au organizat in adevarate bande de talhari care fura tot ce se poate. De la gardurile care imprejmuiesc Autostrada pana la motorina din rezervoarele soferilor care stationeaza pe timpul noptii in parcari.

Cum au ajuns ciresele romanesti la preturi exotice, scrie Evenimentul Zilei. Boambele de Cotnari isi umfla pretul de doua ori pana in Italia sau Rusia si de patru pana in pietele noastre. In anii trecuti, pe la jumatatea lunii iunie, la piata, ceapa noua, salata, legaturile de marar si patrunjel se inghesuiau intr-o margine de taraba. Zeci de oboroace alimentau muntii de cirese care cresteau pe sarghie precum se umfla laptele pe foc. Se faceau cozi, iar oamenii cumparau cu sacosele. Insa, anul asta nu mai e la fel. Plang borcanele goale in camara, iar la bucatarie nu mai miroase a dulceata. Ciresele au pret de delicatese, 10 lei kilu’, trufandalele s-au dat chiar si cu 15 lei.

De ce se poticneste economia, citim in Romania Libera. Cresterea economica din trimestrul I a fost fragila si nu a fost sustinuta de imbunatatirea interna a productiei. Comenzile noi din industrie in al doilea trimestru al anului au urmat traseul exporturilor care au incetinit ritmul de crestere. Analistii economici si reprezentantii mediului de afaceri spun ca, in primele trei luni ale anului, cresterea economica a fost foarte mica, fragila si nu a fost rezultanta imbunatatirilor conditiilor de productie interne. Drept urmare, o scadere a indicatorilor, preconizata deja de reprezentantii misiunii Fondului Monetar International la Bucuresti nu trebuie sa ne mire prea mult.

Evenimentul Zilei: Rizea, deputatul cu Ferrari pe numele soferului. Cercetat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene, deputatul PSD Cristian Rizea a intrat, acum, si in vizorul inspectorilor Agentiei Na tionale de Integritate (ANI).
Acestia au decoperit ca Rizea nu poate justifica aproximativ 300.000 de euro, ca a derulat tranzactii bancare suspecte, de aproape 1.000.000 de euro, dar il banuiesc si ca s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor.

Pentru noul boss FMI, Romania este o necunoscuta anunta Romania Libera. Numirea ministrului de Finante al Frantei in fruntea FMI va produce cu siguranta si anumite schimbari ale politicii Fondului fata de statele europene. Ramane de vazut care va fi pozitia pe care Lagarde o va adopta fata de Romania. Dupa ce si Statele Unite si-au anuntat, inaintea sedintei board-ului FMI, sustinerea pentru candidata franceza, numirea acesteia a fost doar o formalitate; in prealabil, China, Brazilia, Rusia si statele europene isi anuntasera preferinta pentru Lagarde, in detrimentul singurului contracandidat, Agustin Carstens, guvernatorul Bancii Centrale a Mexicului.

BACALAUREAT 2011 la Jean Monnet. Examenul la liceul copiilor de bani gata. „Ce trebuia sa fac, sa scriu din capul meu?", scrie Gandul. Primii oameni sunati dupa iesirea din probele de matematica sau istorie de la Bac erau meditatorii si apoi parintii, la liceul Jean Monnet din Bucuresti, considerat liceul preferat al copiilor oamenilor de afaceri si ai politicienilor din Romania. "Cred ca m-am descurcat bine, dom' profesor. La prezentarea unei ideologii am scris de comunism si felul in care inca mai este apreciat in ziua de astazi. La tactici de razboi medievale, am pomenit de Rovine", dadea raportul unul dintre elevi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri