Membrii guvernelor roman si israelian se vor reuni, in luna noiembrie, in sedinta comuna, pentru a discuta proiecte comune in agricultura, energie, infrastructura, aparare, turism, sanatate, mediu si cultura, a anuntat premierul Emil Boc dupa intalnirea cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, scrie Mediafax.
"Am decis sa impunem un nivel pragmatic al colaborarii si vom avea o foaie de parcurs a relatiilor bilaterale", a spus Boc.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat la randul sau ca doreste sa ii incurajeze pe producatorii romani sa livreze mai multe bunuri pe piata israeliana, precizand ca autoritatile din cele doua tari vor sa extinda relatiile economice bilaterale.

"Israel place Romania, este o relatie unica pe care vom incerca sa o extindem", a spus Netanyahu.

El a aratat ca pe piata israeliana competitia intre producatori este redusa, in principal in agricultura si industria alimentara, motiv pentru care investitorii romani pot derula cu succes afaceri in Israel.

"Daca ati fost in Israel in ultimele doua saptamini, ati observat ca aproape toate discutiile se focuseaza pe pretul branzei proaspete. Un motiv pentru care se discuta despre aceasta este faptul ca nu exista suficient de multa competitie, mai ales in industria alimentara. Exista multe probleme si in special pe agricultura.

Voi aveti multa apa, noi putina, noi avem mai putin teren, voi aveti mai mult, si este nevoie de mai multa competitie in domeniul agricol si al industriei alimentare. Competitia creeaza preturi scazute si servicii mai bune, iar Romania se afla doar la doua ore de Israel si ar trebui sa incurajam producatorii romani de bunuri si servicii sa vina pe piata israeliana", a spus Netanyahu.

Benjamin Netanyahu se afla in vizita la Bucuresti, la invitatia omologului roman, aceasta fiind prima vizita a unui sef al Guvernului israelian din ultimii 20 de ani.

Seful guvernului israelian urmeaza sa aiba o intrevedere si cu presedintele Traian Basescu.

Jerusalem Post nota, in editia din 10 iunie, ca premierul israelian, Benjamin Netanyahu, are programate vizite in Romania si Bulgaria, in cadrul unei campanii diplomatice impotriva demersurilor de recunoastere la ONU a unui stat palestinian.

Ulterior, el va vizita si Polonia si Ungaria, cele patru tari foste comuniste fiind considerate unii dintre cei mai fermi aliati ai Israelului in Europa, potrivit sursei citate.

Polonia si Ungaria se numara printre cele 18 tari (dintre care sapte membre UE) care au votat alaturi de Israel in 2009 impotriva rezolutiei Adunarii Generale ONU de adoptare a raportului Goldstone privind operatiunea din Gaza, in timp ce Romania si Bulgaria s-au abtinut de la vot, alaturi de alte 13 state membre UE.

Surse diplomatice au afirmat ca Israelul incearca sa formeze la ONU o "minoritate critica" de 60 de tari democratice care sa voteze impotriva recunoasterii statului palestinian, conform aceleiasi surse.

Votul Adunarii Generale ONU privind recunoasterea unui stat palestinian este programat pentru sesiunea din septembrie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri