Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Cei care vor sa se angajeze anul acesta si sunt dispusi sa se relocheze ar trebui sa consulte ofertele de locuri de munca din Bucuresti, Targu Jiu, Sibiu, Timisoara, Brasov si Ploiesti, acestea fiind orasele in care salariile medii nete depasesc 300 de euro pe luna, scrie Ziarul Financiar.

Elvetia, tara neutra prin definitie, ar putea incepe un razboi: cel impotriva propriei monede care este atat de puternica incat ameninta sa distruga economia tarii, aflam din Capital.

Ajutoarele de stat si costurile de munca reduse au fost principalele arme cu care premierul Emil Boc a incercat sa-i ademeneasca spre a investi in Romania pe oamenii de afaceri chinezi, titreaza Fin.ro. Printre proiectele economice scoase de guvernul roman la masa tratativelor s-au numarat cele care vizeaza reactoarele 3 si 4 ale cen­tralei nuclearo-electrice de la Cerna­voda, noi capacitati de carbune Termo­electrica la Doicesti, autostrada Sibiu - Pitesti, linia de metrou Bragadiru - Voluntari, dar si vanzarea la Bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL).

Cu patru luni inainte de termenul de deschidere, autostrada Bucuresti-Ploiesti are probleme cu mutarea utilitatilor, poduri neterminate, accesul materialelor pe santier, lucrari de abia atacate. Sunt locuri in care cu greu iti dai seama ca s-a facut ceva, informeaza Romania libera.

Intalnirea de astazi dintre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel ar putea furniza multe raspunsuri la criza datoriilor, dar pana atunci isi fac loc scenariile sumbre. Iesirea Greciei si Portugaliei din UE, reintroducerea marcii in Germania sau chiar scindarea Uniunii Europene – cateva scenarii pentru viitorul Europei, scrie Adevarul.

Din Money.ro aflam ca americanii incearca sa–i convinga pe chinezi sa-si aprecieze moneda, facandu-le o oferta socanta pe filiera Bancii Mondiale. Presedintele acesteia a propus Chinei sa-si pregateasca moneda (yuan-ul) pentru o pozitie cheie „intr-un cos de valute cu rol de rezerva internationala“ care sa ia „locul unui sistem financiar bazat pe dolar“.

Producatorii agricoli se plang de ani buni ca nu-si pot valorifica marfa cum trebuie, din cauza "samsarilor" care paraziteaza sistemul si mai nou, a supermarketurilor, anunta DailyBusiness.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri