Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut in iulie, cu 11,4% ca serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut, si cu 5% comparativ cu iunie, in timp ce vanzarile de produse nealimentare au inregistrat un avans de 8,7% si, respectiv, 3,5%, astfel ca afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat un plus de 6,3%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut, in serie bruta, cu 3% in iulie, raportat la luna similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o majorare cu 7,6%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,7%) si vanzarilor de produse nealimentare (+9,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate s-a redus cu 4,3%, arata Mediafax.

Comparativ cu luna iunie, in iulie, comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a urcat, in serie bruta, cu 13,2%. Ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor din comert a urcat cu 0,4% fata e luna anterioara, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%.). In schimb, vanzarile de carburanti pentru autovehicule si vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 3,2% si, respectiv, 1%.

Pe ansamblul primelor sapte luni ale anului, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a crescut cu 8,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+12%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,2%) si comertului de carburanti pentru autovehicule (+1,7%).

In serie ajustata, afacerile din comert au crescut cu 8,1%, sustinute de vanzarile de produse nealimentare (+11,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,7%) si de cele de carburanti (+2,5%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri