Preturile productiei industriale au crescut cu 0,7% in iunie comparativ cu luna precedenta, iar ritmul scaderii din ultimul an s-a temperat la -2,3%, de la -2,8% in luna mai, arata datele centralizate de Institutul National de Statistica (INS), conform Adevarul Financiar.

In luna mai, preturile productiei industriale au urcat cu 0,3% fata de aprilie, dar au fost mai mici cu 2,8% fata de a cincea luna din 2015.
Scaderi maxime in cocserii si rafinarii

In perioada iunie 2015 – iunie 2016, cele mai mari scaderi de preturi au fost inregistrate in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, de 23,6%, si in fabricarea substantelor chimice (-11,4%). In acelasi timp, cele mai mari scumpiri au fost in serviciile anexe extractiei (+6,4%) si in productia de calculatoare si masini (+4%).

In iunie, fata de luna anterioara, cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat la fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, cu un avans de 8,2%, si in industria metalurgica (3,2%). La polul opus, preturile au scazut in iunie fata de luna mai cu 0,9% in fabricarea echipamentelor electrice si in unele sectoare extractive, potrivit INS.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri