Din 31 de ramuri industriale, 15 au avut scaderi ale productiei si 16 au consemnat cresteri in primele sapte luni din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, reieste din datele comunicate de Institutul National de Statistica (INS), conform Adevarul Financiar.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in industria tutunului (+18,2%), fabricarea de produse din minerale nemetalice – de exemplu, gresie, faianta, vase si articole ceramice (+13,8%) – si fabricarea echipamentelor electrice (+13,3%). Scaderi dramatice au avut loc in extractia carbunelui (-10,7%), fabricarea calculatoarelor si componentelor optice (-17,5%) si serviciile anexe extractiei (-49,8%). Aproiximative stagnari au fost consemnate in productia bunurilor de capital (+0,2%) si in productia de energie (-0,8%).

Scaderi maxime in iulie

Statisticile INS mai arata ca productia industriala a inregistrat in iulie cea mai mare scadere din acest an, de 3,4% fata de aceeasi luna din 2015. In iunie, industria inregistrase un avans modest, de 1,1% fata de a sasea luna a anului trecut. In acest an, productia industriala a inregistrat cel mai mare avans in luna aprilie, de 3,4% fata de aceeasi luna din anul trecut, dupa un debut de an modest.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri