Guvernul a aprobat pentru 2007 un buget de 7.634,53 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR), cu 33,9 % mai mult comparativ cu bugetul din acest an.
Banii alocati pentru agricultura in 2007 vor fi folositi atat pentru continuarea unor programe demarate in anul 2006, cat si pentru initierea altora, cum sunt platile directe. Astfel, pentru Programul Fermierul, Ministerul Agriculturii, aloca un buget de 520 milioane lei, prin care se va asigura continuarea programului din 2006. Scopul acestui program este asigurarea cofinantarii pentru fondurile europene, dar si crearea fermelor vegetale si zootehnice, a fermelor de acvacultura, modernizarea fabricilor de lapte si carne, a unitatilor de vinificatie.

In domeniul imbunatatirilor funciare, fondurile vor fi orientate catre activitati de irigatii si desecari, mai ales in zona Baraganului si a Campiei de Vest, pentru a asigura cresterea productivitatii recoltelor de grau, porumb, floarea soarelui si rapita. Pentru sectorul silvic cele mai multe fonduri se vor cheltui pentru plantarea de arbori pe terenuri degradate si pentru continuarea plantarii de perdele forestiere de-a lungul cailor de comunicatii. De asemenea, se vor amenaja noi drumuri forestiere si se vor repara cele existente, informeaza NewsIn.

O parte din banii alocati in buget, se vor utiliza pentru plati directe pe suprafata, respectiv pentru subventii nationale agricole complementare. in perioada 2007-2009, agricultura romaneasca va primi de la UE fonduri de peste patru miliarde de euro, din care 967.900 milioane euro reprezinta plati directe, 732 de milioane de euro vor fi destinati masurilor de piata si 2,3 miliarde euro vor fi alocati pentru dezvoltare rurala.

Platile directe pe 2007 vor fi suportate de la bugetul de stat si rambursate de Uniune in 2008, iar cele din 2008 vor fi rambursate in 2009. Guvernul a aprobat, vineri, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2007, conform caruia anul viitor Romania va avea o crestere economica de 6,4%, o inflatie de 4,5% si un deficit bugetar de 2,8% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri