Presedintele Traian Basescu i-a invitat astazi, la Cotroceni, pe presedintii celor doua partide politice aflate la guvernare - Emil Boc si Mircea Geoana - pentru a discuta despre situatia din coalitie.
[Update 5] Presedintele Traian Basescu a propus coalitiei un ministru de interne din opozitie

Basescu a spus ca le-a propus liderilor PSD si PDL ca la intalnirea coalitiei sa aiba in vedere doua solutii pentru a elimina suspiciunile legate de posibile fraude electorale: ori sa cada de acord asupra unei persoane care este neutra din punct de vedere politic, ori sa desemneze un ministru care sa provina din opozitie.

"Mi se pare nepermisa suspendarea dialogului", a spus Basescu, remarcand faptul ca de luni dimineata, de cand primul-ministru a anuntat intentia de remaniere, cele doua partide nu au mai discutat.


[Update 4] Geoana: Basescu va semna revocarea lui Nica si reafirma retragerea PSD de la guvernare

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Traian Basescu intentioneaza sa-l revoce pe Dan Nica, ceea ce inseamna ca PSD se retrage de la guvernare, in opinia sa seful statului mimand medierea intre PSD si PDL.

[Update3] Basescu le-a multumit lui Boc si Geoana ca au dat curs "pana la urma" invitatiei


Presedintele Traian Basescu le-a spus, la inceputul intalnirii convocate la Cotroceni, lui Emil Boc si Mircea Geoana, ca le multumeste ca au dat curs "pana la urma" invitatiei "de a schimba cateva cuvinte" cu privire la situatia creata de propunerea de remaniere a ministrului Dan Nica.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a mers totusi la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, dupa ce initial informase la Palatul Cotroceni ca nu va da curs invitatiei si a declarat si public ca "era pregatit" sa participe la intalnire, dar daca discutia va aborda teme de importanta pentru actul guvernamental, considerand ca Dan Nica "nu este subiect de discutie".

La intalnirea de la Cotroceni participa si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, potrivit NewsIn.

[Update2] Presedintele i-a chemat pe Boc si Geoana

Invitatia presedintelui Traian Basescu vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca a transmis la Cotroceni propunerile de revocare a ministrului Dan Nica si de numire ca interimar la MAI a lui Vasile Blaga, potrivit NewsIn.

De cealalta parte, liderul PSD Mircea Geoana a declarat, dupa intalnirea de astazi cu conducerea partidului si ministrii PSD, ca decizia lor ramane aceeasi, ministrii isi vor da demisiile daca presedintele Traian Basescu va semna revocarea lui Dan Nica, si nici solicitarea de a propune un interimar la MAI nu o schimba. Geoana a anuntat si ca i-a trimis o scrisoare presedintelui Basescu, in care ii spune ca are obligatia sa vegheze la respectarea Constitutiei si sa opreasca la timp criza politica, de a carei declansare este "direct responsabil".

Ieri, intrebat fiind de conflictul din coalitie generat de a anuntul premierului de a propune revocarea lui Dan Nica, din functiile de vicepremier-ministru de Interne, Traian Basescu a spus: "Este bine ca ambele partide sa-si bage repede picioarele in apa rece". Basescu a mai declarat ca, daca va fi solicitat sa aiba o intalnire cu PSD si PDL, "isi va face timp" pentru aceasta.


[Update1]
Premierul Emil Boc a revenit astazi la ora 13 afirmand ca PSD nu a transmis o propunere pentru postul de ministru interimar al Internelor din randul social-democratilor si ca a trimis propunerea de revocare a lui Dan Nica la Cotroceni, precum si pe cea ca Vasile Blaga sa fie ministru interimar.

Premierul Emil Boc a declarat astazi ca PSD nu a transmis o propunere pentru postul de ministru al Internelor si ca a solicitat liderilor PSD, la ora 8.30, sa ii propuna un interimar din randul social-democratilor, pana la ora 13.00, cand va transmite propunerile la Cotroceni.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri seara, la finalul sedintei CEx al partidului, ca-i va transmite o scrisoare oficiala premierului in care-l va informa ca ministrii social-democrati isi vor prezenta demisiile din functie daca seful statului il revoca pe Dan Nica.

El a mai afirmat ca PSD considera "in continuare ca evitarea unei crize de proportii este inca posibila in conditiile in care presedintele Romaniei va refuza solicitarea eventuala a primului ministru"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri