Comisia Europeana a aprobat o lista de 6 grupuri ce vor intra in cursa pentru obtinerea contractului oferit de guvernul bulgar pentru construirea noului pod peste Dunare, ce leaga orasul bulgar Vidin de cel romanesc Calafat (foto), a anuntat ministrul bulgar al Transportului, citat de agentia de presa AFX News.Consortiul format din compania germana Bilfinger-Berger AG si firma belgiana NV Besix SA se afla in capul listei, fiind urmat de un alt grup multinational, francezii Bouygues Travaux Publics, bulgarii de la Transstroy Varna PLC si italienii Rizzani De Eccher.
Pe locul trei se afla un holding germano-austriaco-francez, Zublin AG, Alpine Mayreder Bau GmbH si Eiffel Construction Metallique fiind companiile componente. Spaniolii de la FCC Construction SA ocupa a patra pozitie pe lista guvernului, iar pe ultimele doua locuri se afla tot doua grupuri multinationale, unul compus din germanii de la Hochtief Construction AG, spaniolii de la Obrascon Huarte Lain SA si francezii de la Vinci CGP. Celalalt grup, ultimul de pe lista, este un consortiu bulgar, format din doua companii, Glavbolgarstroy AD si Moststroy AD.

Companiile listate au un termen de 90 de zile pentru trimiterea ofertelor. "Podul va fi alcatuit dintr-o autostrada cu patru benzi de circulatie si o cale ferata, plus structura adiacenta, iar costul total se va ridica la suma de 226 milioane euro", a adaugat ministrul bulgar. Guvernul bulgar va contribui la proiect cu 60,8 milioane euro. Alte 70 de milioane euro vor fi obtinute dintr-un program de pre-aderare ISPA al Uniunii Europene, banca germana Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW) va acorda 20 milioane euro, iar Agentia pentru Dezvoltare din Franta 5 milioane de euro. Guvernul de la Sofia va primi si un imprumut de 70 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii pentru completarea sumei necesare.

Ministerul Transportului din Bulgaria intentioneaza sa aleaga un ofertant pentru semnarea contractului la jumatatea anului viitor. Compania va avea un termen de 38 de luni pentru finalizarea constructiei, podul trebuind sa fie dat in functiune in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri