Patru persoane au fost retinute de procurori pentru falsificare de moneda si plasare de bancnote false, dupa o actiune a politistilor pentru destructurarea gruparii care actiona in Bucuresti si alte judete din zona de sud-est a tarii, anunta un comunicat IGPR.
Potrivit sursei citate, timp de aproximativ trei luni, politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, cu sprijinul procurorilor DIICOT si al ofiterilor DGIPI, au desfasurat investigatii in cazul gruparii suspectate ca falsifica bancnote de 500 de lei, anunta NewsIn.

Concret, membrii acesteia erau acuzati ca, in perioada octombrie 2009-mai 2010, au plasat mai multe bancnote falsificate, atat in Bucuresti, cat si in alte judete din sud-estul tarii.

Sambata, politistii i-au prins in flagrant, pe raza municipiului Focsani, pe trei dintre membrii gruparii, in timp ce plasau la diferite societati comerciale bancnote de 500 de lei. In urma verificarii efectuate in autoturismul pe care cei trei l-au folosit, aflat in proprietatea unuia dintre barbati, in torpedoul acestuia au fost gasite 18 bancnote din cupiura de 500 lei, avand serii diferite, posibil fasifiicate, se arata in comunicat.

In acelai timp, in Sectorul 6 din Capitala au fost efectuate sase perchezitii, intr-una dintre locatii fiind descoperita aparatura folosita pentru falsificarea banilor. Astfel, politistii au confiscat cinci imprimante, 62 de coli care contineau 207 bancnote a 500 lei, un suport de taiat, un uscator ventilator, un calculator si un monitor. De asemenea, a fost identificat si al patrulea membru al gruparii.

Actiunea de sambata a fost coordonata de BCCO Bucuresti, cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ Calarasi, al ofiterilor DGIPI si al politistilor din Buzau si Vrancea.

Cele patru persoane au fost retinute pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, urmand ca in cursul zilei de duminica sa fie prezentate magistratilor Tribunalului Calarasi, cu propunere de arestare preventiva, acuzatiile care li se aduc fiind de constituire de grup infractional, contrafacere si plasare de moneda, detinerea de instrumente pentru falsificare si inselaciune.

Sursa foto: www.bnro.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri