Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi dimineaţă într-un nou bombardament masiv al Rusiei asupra Ucrainei, potrivit autorităţilor ucrainene, conform Agerpres.

Alerte aeriene au fost emise în toată ţara din cauza ameninţării reprezentate de bombardierele ruseşti.

Marţi dimineaţă, cel puţin zece explozii puternice au fost auzite în capitală, zguduind clădiri din centrul oraşului, potrivit jurnaliştilor AFP.

Cu puţin timp înainte, forţele aeriene ucrainene au emis un mesaj de alertă pe Telegram. "Kiev - staţi în adăposturi. O mulţime de rachete se îndreaptă (spre voi)", au transmis forţele aeriene.

Administraţia militară a oraşului a indicat că fragmente de rachete doborâte au căzut în diferite cartiere ale Kievului, în special în zone rezidenţiale. De asemenea, conform unor surse Twitter, showroom-ul Tesla dni capitala Ucrainei ar fi fost de asemenea lovit.

Primarul Vitali Kliciko a declarat de asemenea că mai multe zone ale oraşului sunt acum fără electricitate. La Kiev, o femeie în vârstă a murit din cauza rănilor într-o ambulanţă, potrivit acestuia.

Un cuplu a fost ucis în regiunea Kiev, conform procuraturii ucrainene. De asemenea, o a patra persoană a murit în regiunea Harkov, potrivit autorităţilor regionale.

Totodată, operatorul naţional Ukrenergo a anunţat că peste 250.000 de consumatori au rămas fără energie electrică la Kiev şi în regiunea capitalei, ca urmare a loviturilor masive ruseşti care au deteriorat reţeaua de electricitate marţi dimineaţă.

"Ca urmare a unui atac masiv cu rachete, reţelele Ukrenergo din Kiev şi din regiune sunt deteriorate. Peste 250.000 de consumatori sunt fără energie electrică", a precizat compania pe Telegram.

De asemenea, armata poloneză a anunţat că a ridicat de la sol avioane de luptă F-16 pentru a monitoriza graniţa cu Ucraina, în urma bombardamentelor masive ruseşti din ţara vecină.

"Pentru a garanta siguranţa spaţiului aerian polonez, au fost activate două perechi de avioane de luptă F-16 şi un avion cisternă aliat", a precizat comandamentul operaţional al armatei poloneze într-un comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri