Fondul Monetar International (FMI) se arata "foarte ingrijorat" de ritmul in care Romana reuseste sa absoarba fonduri europene, adevarata provocare fiind gasirea unor solutii pentru accesarea acestor bani in timp util, a declarat reprezentantul misiunii FMI in Romana, Jeffrey Franks.
"Suntem foarte ingrijorati de absorbtia fondurilor europene, vrem sa facem toate eforturile pentru a imbunatati absorbtia fondurilor. Nu exista nici o neintelegere cu Guvernul in aceasta privinta. Discutam cu ei si cu colegii nostri de la Uniunea Europeana pentru a dezvolta strategii. Situatia este foarte grea", a spus Franks, potrivit NewsIn.

El a adaugat ca "exista o suma substantiala de bani care ar fi accesibila gratis pentru continuarea/dezvoltarea proiectelor si este nevoie de suport tehnic pentru a dezvolta acest proces", iar provocarea consta in atragerea acestor bani in timp util, deoarece, in caz contrar, Romania nu va mai avea dreptul la acesti bani ulterior.

"Aici exista intelegere absoluta la nivelul autoritatilor.
Au inceput sa se depuna eforturile pentru a accesa aceste fonduri mai rapid", a mai spus Franks.

Intrebat daca viitoarea colaborare dintre FMI si Romania ia in calcul un acord de tip 'precautionary' sau 'stand-by', Franks a raspuns ca inca nu a inceput sa discute cu autoritatile romane asa ca nu poate face declaratii in acest sens.

"Vom discuta mai tarziu despre modul cum vom coopera in viitor. Suntem disponibili si vrem sa sustinem Guvernul in toate modurile posibil. Sa vedem ce decide Guvernul", a precizat Franks.

In ce priveste salariile din sectorul public, Franks a mai spus ca "ne intalnim in aceasta dupa-amiaza cu ministrul Finantelor si vom vedea".

Fondul Monetar International (FMI) a demarat luni a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by, in urma careia Romania ar urma sa primeasca a sasea transa de la FMI in valoare de circa 900 milioane euro. FMI evalueaza evolutia economiei in al doilea trimestru al acestui an, vizita urmand sa fie finalizata pe 4 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri