Protestul spontan al angajatilor Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj poate bloca plata salariilor din sistemul bugetar si incasarile la bugetul de stat operate prin Trezoreria Cluj, a declarat directorul institutiei, Mihai Costin.
Costin a spus ca va incerca sa discute cu angajatii Trezoreriei pentru a-i convinge sa se reintoarca in birouri si a nu bloca complet activitatea.

"Activitatea Directiei de Finante Cluj este blocata, dar sper sa nu dureze si sa se gaseasca solutii. Faptul ca nu lucreaza Trezoreria creeaza probleme, astfel incat nu mai intra bani la bugetul de stat, nu se fac plati. Daca greva va continua, nu se mai deruleaza nicio plata, iar salariilor bugetarilor din 14 si 15 octombrie nu vor mai fi platite", a spus Costin, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca angajatii care protesteaza nu vor fi platiti pentru perioada in care au incetat activitatea.

Protestatarilor de la Directia de Finante Cluj li s-au alaturat si cei de la Garda Financiara, care s-au solidarizat cu miscarea spontana a colegilor lor, astfel incat numarul persoanelor aflate in curtea Directiei de Finante Cluj depaseste 200.

Cele doua intrari ale institutiei sunt inchise, iar pe usi au fost lipite afise pe care scrie "Greva".
Peste 200 de angajati ai Ministerului de Finante protesteaza, de miercuri dupa-amiaza, pe holurile institutiei.

Ultima runda de discutii intre Gheorghe Ialomitianu si liderii sindicali s-a incheiat fara rezultat, in noaptea de miercuri spre joi, dupa aproximativ patru ore, ministrul afirmand inca o data, la iesirea din Ministerul de Finante, ca stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanta, celor care reduc evaziunea fiscala.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat , la intrarea in institutie, ca in cazul celor care sunt in greva va fi aplicata legea, iar cei care isi desfasoara activitatile in mod legal nu vor fi sanctionati.
Ialomitianu a spus ca astazi va continua discutiile cu intreg personalul Ministerului Finantelor, astfel incat sa fie luate masurile cele mai bune.

Ministrul a spus ca negocierile vor fi in limitele legii si ca sustine un sistem de salarizare echitabil pentru angajati, reafirmand ca stimulentele trebuie acordate angajatilor pe criterii de performanta.
Gheorghe Ialomitianu a mai spus ca prin Legea salarizarii unitare sporurile vor fi incluse in salarii, astfel incat sa fie creat un sistem de salarizare echitabil.

El a adaugat ca salariile trebuiau incluse in grila in 2009, insa acest lucru nu s-a facut si se incearca acum corectarea acestui lucru, prin noua lege a salarizarii.

Ialomitianu a subliniat ca Legea salarizarii este in Parlament, unde se asteapta votul final si a facut un apel la parlamentari sa se prezinte la vot. Dupa declaratiile la intrarea in Ministerul Finantelor, Ialomitianu a intrat in institutie, unde a fost primit cu huiduieli de cei aproximativ 200 de angajati care protesteaza de aproape 24 ore.

La scurt timp dupa ce a intrat in biroul sau, Gheorghe Ialomitianu a anuntat o noua runda de negocieri cu sindicatele la ora 12.30, insa a subliniat ca discutiile vor avea loc in limita legii.

In fata sediului Ministerului Finantelor au venit, in aceasta dimineata, mai multi angajati de la administratiile financiare din toate sectoarele Capitalei, acestia spunand ca vor ramane cat timp va fi necesar pentru a-si reprimi drepturile.

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, le-a spus oamenilor care s-au adunat in fata Ministerului Finantelor ca sindicalistii vor discuta cu Gheorghe Ialomitianu, de la care asteapta o semnatura pentru ca angajatii sa isi reprimeasca stimulentele.

El le-a spus acestora ca angajatii i-au transmis lui Ialomitianu ca "vor un ministru curajos", precizand ca nu i-au cerut sa ii primeasca la discutii, ci doar sa semneze pentru stimulente.

In aceasta dimineata au incetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajatii de la directiile de finante din Cluj, Iasi, Prahova, Buzau, Timis, Constanta, Brasov, Vaslui, Neamt, Galati, Alba, Arad, Gorj, Dambovita, Arges, Bihor, Covasna, Bistrita-Nasaud, Harghita, Hunedoara, Satu Mare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri