Agentia de rating Standard & Poor's Ratings Services a anuntat marti ca a modificat ratingurile acordate Banco Comercial Portugues S.A. (Millennium BCP) si diviziei sale de investitii BCP Investimento - Banco Comercial Portugues de Investimento S.A, transmite Rompres.

Astfel, ratingul pentru obligatiile de plata pe temen lung a fost majorat de la "A-" la "A", iar ratingul ratingul pentru obligatiile de plata pe temen scurt a fost majorat de la "A-2" la "A-1". Perspectiva asociata este stabila pentru ambele entitati.

"Majorarea ratingului reflecta continua consolidare a profilului financiar al bancii, in special a profitabilitatii si a calitatii creditului, precum si angajamentul echipei manageriale spre o strategie mai solida din punct de vedere financiar", a declarat analistul Standard & Poor's, Elena Iparraguirre. In plus, analistul a precizat ca anuntul celor de la Millennium BCP referitor la lansarea unei oferte pentru competitorul portughez Banco BPI S.A. nu afecteaza cu nimic decizia de majorare a ratingului.

La sfarsitul anului trecut, grupurile bancare Erste Bank si BCP Millennium au facut cele mai bune oferte pentru cumpararea pachetului de 61,88 la suta din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR), in finala oferta grupului bancar austriac fiind declarata castigatoare. Cu toate acestea, portughezii de la Millennium BCP raman interesati de Romania, Paulo Teixeira Pinto, presedintele bancii declarand recent ca banca ar putea deshide in acest an o filiala in Romania.

Millennium este cea mai mare banca privata din Portugalia, fiind infiintata acum 20 de ani. Banca are active in valoare de 75 de miliarde de euro si a inregsitrat in primul semestru al anului trecut un profit net de 325 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri