Bancile din Ungaria au inchis in prima jumatate a acestui peste 94 de unitati, pe fondul profitabilitatii in scadere si a incertitudinilor economice cauzate de masurile de austeritate adoptate de guvernul maghiar, scrie ziarul Vilaggazdasag, potrivit 4-traders.com.
Bancile maghiare si-au redus retelele de unitati in ultimii trei ani, dupa ce boom-ul creditarii a impins numarul sucursalelor pana la un total de 1.596 de unitati.

Institutiile de credit din tara vecina au inchis 31 de sucursale in 2010 si inca 60 in 2011.

In prima jumatate a acestui an, Erste Bank Ungaria, subsidiara grupului austriac cu acelasi nume, a pus lacatul la 40 de unitati, in timp ce UniCredit Bank a inchis 12 sucursale, AXA Bank – 10, CIB Bank – 9, FHB Bank – 9 sau MKB Bank – 8.

OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria in functie de active, are cea mai intinsa retea de sucursale, cu 396 de unitati la finele lunii iunie.

In Romania, bancile locale au inchis anul trecut 124 de unitati si si-au redus personalul cu 981 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri