Activele nete ale Societatilor de Investitii Financiare (SIF) se cifrau la finele lunii aprilie la 6,86 miliarde lei, in scadere cu 0,16 la suta fata de luna martie, dar in crestere cu 35 la suta fata de nivelul inregistrat la inceputul anului, informeaza SIF.

In luna raportata dintre cele cinci SIF-uri, doar SIF Moldova si SIF Oltenia au inregistrat aprecieri usoare ale valorii activului net si ale valorii nete unitare, acestea fiind de 2,74, respectiv de 0,29 la suta.

Cea mai mare pondere in activul total a actiunilor cotate o are SIF Oltenia, aceasta situandu-se la sfarsitul perioadei de raportare la 82,16 la suta.

La polul opus se afla SIF Muntenia, cu o pondere a actiunilor cotate in activul total de 65,47 la suta, valoarea absoluta fiind de 870 milioane lei.

Ponderea actiunilor cotate si considerate investitii financiare pe termen scurt, in totalul actiunilor cotate, variaza de la 93,75 la suta - SIF Banat Crisana, pana la 97,86 la suta - SIF Muntenia.

La sfarsitul perioadei de raportare, detinerile totale de titluri de stat au inregistrat o crestere usoara, de 3,43 la suta, fata de perioada anterioara.

Volumul detinerilor in depozite bancare s-a diminuat in aprilie cu 5,98 la suta fata de luna anterioara, pana la 248,4 milioane lei.

La categoria plasamente monetare, SIF Moldova este in continuare pe prima pozitie, avand plasati peste 96,3 milioane lei in depozite bancare, certificate de depozit si titluri de stat, urmata de SIF Muntenia cu 79,4 milioane lei.

Valoarea absoluta a detinerilor de obligatiuni corporative si municipale se mentine constanta, aceasta fiind de 32,97 milioane lei.

Nivelul de capitalizare cumulat pe cele cinci SIF-uri a atins peste 6,47 miliarde lei, in crestere cu 2,28 la suta fata de luna anterioara.

In perioada analizata, cea mai mare lichiditate au avut-o SIF Transilvania si SIF Moldova, tranzactionandu-se pentru fiecare din ele 3,5 la suta (fata de 8,63 la suta in martie), respectiv de 2,57 la suta (fata de 8,35 la suta in martie) din capitalul lor social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri