Garanti Leasing, parte din Grupul Garanti Romania, a incheiat o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), cu scopul de a sustine IMM-urile care doresc sa dezvolte noi proiecte de investitii.
Prin "Conventia pentru Garantii Exprese, Irevocabile si Neconditionate", FNGCIMM garanteaza pana la 50% din valoarea finantata a proiectelor de investitii derulate prin contractele de leasing incheiate cu Garanti Leasing, scrie Mediafax.

De aceasta conventie beneficiaza IMM-urile care doresc sa achizitioneze echipamente tehnologice, precum masini, utilaje sau instalatii de lucru, dar si mijloace de transport in cadrul unor proiecte investitionale de amploare.

„Am semnat aceasta conventie cu FNGCIMM pentru a veni in sprijinul IMM-urilor. Finantarea proiectelor de investitii complexe este o provocare pentru companiile mici, insa un contract de leasing garantat pana la 50% de stat poate fi de mare ajutor. Scopul nostru este sa sprijinim IMM-urile sa se dezvolte in companii puternice si profitabile, intrucat credem ca acest sector este foarte important, jucand un rol semnificativ in dezvoltarea economiei din Romania”, spune Okan Yurtsever (foto), director general Garanti Leasing.

Citeste si un interviu acordat wall-street.ro de catre Okan Yurtsever.

Garanti Leasing este brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar Garanti. Compania completeaza oferta financiara a grupului, cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), precum si servicii de administrare a flotelor.

Cu o cota de piata in continua crestere fata de anii anteriori, compania estimeaza ca va oferi, la nivelul intregului an, finantari pentru achizitia de bunuri, aferente contractelor noi, in valoare totala de peste 60 de milioane de euro.

Motoractive IFN SA a fost infiintata in anul 1998, avand ca activitate principala finantarea in leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania si-a diversificat produsele pentru a oferi clientilor sai solutii valoroase pe pietele comerciale, industriale si de retail.

Dupa doar cinci ani de activitate, in 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independenta de leasing din Romania. In 2006, Motoractive si inca alte doua companii specializate in servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA – au fost achizitionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.

La sfarsitul anului 2010, actionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti Turcia, cea de-a doua banca privata ca marime din Turcia, care detine 100% din actiuni. In urma acestei modificari a actionariatului, Motoractive a fost inclusa in Grupul financiar bancar Garanti, continuandu-si activitatea sub brandul Garanti Leasing.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri