Dacian Ciolos a declarat marti ca nu este surprins de decizia presedintelui Klaus Iohannis privind promulgarea legii de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor, subiect discutat cu seful statului luni, si ca masura poate fi aplicata cu mentinerea tintei de deficit de 3%, fara alte taieri.

"Nu ma surprinde deloc, am avut o discutie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri si legat de acest subiect si i-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10 la suta si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3 la suta cu aceasta crestere", a declarat Ciolos referitor la decizia sefului statului de a promulga legea care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar cu 25% si a tuturor bugetarilor cu 10%, conform Mediafax.

Intrebat daca aplicarea acestei masuri prespune taierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, premierul a spus ca nu va fi necesar sa taie, dar guvernul va face eforturi pentru cresterea absorbtiei findurilor europene. "N-o sa taiem, in schimb o sa mergem pe partea de investitii unde am rezervat fonduri si pentru investitii, atat la ministerul Dezvoltarii cat si ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbtia fondurilor europene ca sa avem si investitii asa cum ne-am propus", a precizat Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%. Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 11 noiembrie. Initial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sanatate cu 25%, insa un amendament PSD adus in comisiile de specialitate din Parlamant a prevazut ca vor creste si salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Conditia pentru aplicarea acestei prevederi este ca acestia sa nu mai fi beneficiat in cursul anului 2015 de alte majorari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri