Euro era cotat la inchiderea pietei valutare de luni la 3,3820-3,3870 lei, la un nivel apropiat de cel de vineri seara, pe o piata marcata de ordine alternative de vanzare si cumparare de valuta venite de la investitorii straini, sustin dealerii.
"Leul pare sa inregistreze o usoara tendinta de apreciere, la fel ca si celelalte monede emergente, si e posibil ca maine sa vedem cotata moneda europeana pe la 3,37 lei", a spus dealerul sef al ABN Amro Bank Romania, Dragos Balaci, citat de NewsIn.

Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3839 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu aproape doi bani (0,55%) fata de euro, de la 3,4026 lei/euro, cat era vineri.

Dupa deschiderea sedintei valutare la cursul de 3,3840-3,3870 lei/euro, la un nivel apropiat de cel de vineri seara, moneda nationala s-a mentinut in jurul acestui nivel, iar dupa anuntarea rezultatelor licitatiei organizate luni de BNR, leul s-a apreciat usor la 3,3775 lei/euro. Ulterior, moneda europeana si-a revenit usor, iar la finalul zilei era cotata la 3,3820-3,3870 lei.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intre 1,4083 si 1,4132 dolari/euro, iar in jurul orei 17:30, ora Romaniei, cotatia era de 1,4099 dolari/euro.

Cursul afisat luni de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu aproape doi bani (0,79%) fata de dolar, de la 2,4186 lei/dolar, cat era vineri, la 2,3995 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de luni un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 6,52% pe an, fata de 1,84% pe an cat era la sfarsitul saptamanii trecute, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut la 7,24% pe an, de la 3,58% pe an cat era vineri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au crescut brusc de la 1,5-3% pe an, cat erau vineri, la 6,75-7,25% pe an, ca urmare a inceperii unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Banca centrala a atras la licitatia de luni 4,815 miliarde lei in depozite la doua saptamani la o dobanda fixa de 7% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri