Raiffeisen Bank Romania propune actionarilor dividende din profitul pe anul trecut in valoare totala de 43 milioane lei, reprezentand 18% din profitul net realizat anul trecut, iar decizia va fi luata in adunarea generala a actionarilor din 29 aprilie.
Anul trecut, actionarii au decis sa nu acorde dividende din profitul obtinut in 2006, folosind profitul pentru rezerve legale (6,09 milioane lei) si pentru fondul pentru riscuri bancare generale (114,9 milioane lei).

Potrivit raportului Raiffeisen Bank, profitul net s-a ridicat, anul trecut, la 239,3 milioane lei, aproape dublu fata de cel din perioada echivalenta a anului 2006, de 121 milioane lei, potrivit standardelor de contabilitate romanesti (RAS).

Astfel calculat, castigul net al bancii este cu mult inferior celui publicat de banca in standarde de contabilitate internationale (IFRS), de 314,5 milioane lei (94 milioane euro), in crestere cu 68,5% fata de rezultatul din 2006.

Dividendul brut pe actiune propus de banca este de 0,0036 lei, urmand ca acesta sa fie impozitat potrivit legislatiei in vigoare.

Astfel, companiile straine care detin peste 15% din capitalul social al unei societati din Romania, de cel putin doi ani, nu platesc niciun impozit pentru dividendele primite. Persoanele fizice romane platesc 16% impozit pe dividend, in timp ce firmele din Romania actionare platesc 10%.

Raiffeisen International Bank-Holding AG detinea, la sfarsitul lui 2007, 99,49% din capitalul social al bancii, restul fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.

Din restul profitului, conducerea bancii propune ca 15,8 milioane lei sa mearga catre constituirea rezervei legale, 142,7 milioane lei catre acoperirea pierderilor anterioare, iar restul de 37,7 milioane lei din profit sa se reporteze.

Tot in standarde de contabilitate romanesti, activele Raiffeisen Bank Romania au ajuns, la sfarsitul anului trecut, la o valoare totala de 15,7 miliarde lei, fata de 13,7 miliarde lei la finalul lui 2006.

In IFRS, activele totale ale Raiffeisen Bank Romania la sfarsitul anului trecut sunt calculate la 15,9 miliarde lei (4,4 miliarde euro), in crestere cu 14,6% fata de sfarsitul lui 2006, cand erau de 13,82 miliarde lei (4,09 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri