Compania de Administrare a Investitiilor Certinvest intentioneaza sa lanseze inca trei fonduri mutuale, doua cu profil imobiliar si unul destinat pensiilor private, a anuntat ieri Sorina Constantin, analist in firma. Initial, titlurile fondurilor construite pentru plasamente in constructii imobiliare sunt destinate, in principal, investitorilor mari.



Primul fond va fi destinat persoanelor juridice, investitorilor foarte mari de pe piata financiara, cum ar fi banci, fonduri de investitii. Cel de-al doilea este destinat persoanelor fizice, investitia minima fiind de 10.000 de euro. Al doilea fond va deveni investitor in primul, devenind un vehicul prin care si investitorii mici vor avea posibilitatea sa participe la proiectele imobiliare ample. Apreciem ca fondurile vor intra in functiune in cateva luni, aproximativ in luna februarie 2006, a declarat Sorina Constantin. Plan Euro 300, va fi un fond de acumulare in euro pentru pensii private. Suma minima ce poate fi investita in cel de-al treilea fond, destinat pensiilor private, a fost fixata la 300 euro.

Pe langa aceste trei proiecte, Certinvest va lansa, la inceputul anului viitor, propriul indice bursier, denumit BET-CERT. Acesta va include cele mai lichide actiuni tranzactionate pe piata bursiera, adica blue-chipsurile. De asemenea, prin Call Center, clientii pot opta pentru un anumit fond prin virament. Certinvest este parte a grupului ce are ca actionar majoritar Fondul Romano-American de Investitii (FRAI), infiintat in 1995 de Congresul Statelor Unite ale Americii, si administreaza patru fonduri mutuale: Capital, Tezaur, Intercapital si Orizont.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri