Bancherul de origine olandeza Steven van Groningen, aflat de 8 ani la conducerea Raiffeisen Bank si de aproape 14 ani in Romania, si-a lansat un blog pe tema "Opinii despre viata in sistemul bancar din Romania". Desi scrie si vorbeste fluent limba romana, Steven van Groningen scrie mai rapid in limba engleza, motiv pentru care a ales sa isi publice opiniile in aceasta limba, dar asteapta de la cititori si comentarii in limba romana.
Steven van Groningen (foto) este de origine olandeza, dar si-a petrecut ultimii 17 ani in Romania, Rusia si Ungaria, dintre care aproape 14 ani in Romania, iar din 2002 ocupa functia de presedinte si CEO al subsidiarei locale a Raiffeisen Bank.

"Unul dintre cele mai interesante aspecte in a fi CEO al unei mari banci este ca ai sansa de a cunoaste foarte multe persoane. Angajati, clienti, supraveghetori, competitori de la alte banci, sefi ai unor mai companii din tara, delegatii ale FMI sau ale altor institutii internationale, potentiali investitori, oameni de afaceri, politicieni, jurnalisti, dar si altii", explica Steven van Groningen pe blogul sau.

In 1994 Steven van Groningen se angaja ca si consultant la Banca Nationala a Romaniei, dupa care a plecat la ABN Amro pentru a initia activitatile bancii pe plan local.

Bancherul a povestit pe scurt de unde a pornit planul de a incepe un blog. "De multe ori sunt rugat sa imi spun opinia despre anumite aspecte. Nu am simtit niciodata nevoia sa ies sa imi exprim opiniile public, dar devin din ce in ce mai dezamagit de calitatea dezbaterilor publice care se poarta pe baza anumitor subiecte. Deci, poate ar trebui sa fiu mai proactiv si sa ma implic mai mult? Posibil, dar am observat ca daca ai opinii care esti dispus sa le impartasesti, nu este intotdeauna usor sa controlezi modalitatea prin care ele ajung in circulatie. Foarte des vad declaratii pe care le-am facut la o conferinta sau unui jurnalist care au fost intepretate sau citate gresit in presa. Televiziunea este un mediu puternic de media, dar nu intotdeauna cel mai potrivit. Asa ca am decis sa incerc blogul", explica van Groningen.

In plus, toate imaginile prezente pe blog sunt realizate chiar de Steven van Groningen, care printre altele este pasionat si de fotografie.

"Intentia mea nu este sa schimb lumea si am crezut ca este bine sa scriu unele dintre opiniile mele legate de Romania, sistemul bancar, economie si, de asemenea, unele experiente personale si opinii despre echilibrul dintre munca si viata. In functie de reactii si restrictii voi decide daca il voi extinde sau nu, insa reactiile cititorilor sunt binevenite", a adaugat bancherul.

Steven van Groningen este casatorit cu Valeria Racila, pe care a cunoscut-o la Jocurile Olimpice, si, pe langa functia pe care o detine la Raiffeisen Bank, mai este implicat si in alte organizatii din Romania.

Despre acest subiect a scris initial bankingnews.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri