Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a fost amendata de autoritatile de reglementare ale UE cu 561 milioane de euro pentru ca a incalcat termenii unui acord in care se angaja sa ofere utilizatorilor mai multe variante de browsere web decat propriul produs Internet Explorer, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Noua amenda - circa 1% din veniturile Microsoft de anul trecut - aduce la 2,24 miliarde de euro penalitatile pentru Microsoft in conflictele cu autoritatile de reglementare din UE in ultimul deceniu. Suma include si o amenda de 899 milioane de euro pentru nerespectarea unui ordin referitor la transferul de date rivalilor.

"Nerespectarea unui acord este o actiune foarte grava, care trebuie sanctionata corespunzator", a declarat comisarul Joaquin Almunia.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a convenit in 2009 sa asigure programelor rivale de navigare pe internet acces la Windows, parte a unui acord cu autoritatile de reglementare ale blocului comunitar.

Compania a informat in iulie ca a aflat la momentul respectiv ca nu oferea optiunea unui numar de 28 de milioane de clienti care foloseau Windows 7 Service Pack 1, circa 10% dintre clientii in discutie.

Conform angajamentelor Microsoft din 2009, consumatorii care cumparau Windows ar fi trebuit sa primeasca optiunea de a alege pentru instalare dintre cele mai utilizate 12 programe de navigare pe internet, pe langa Internet Explorer al Microsoft.

Compania americana a informat UE la sfarsitul anului 2011 ca respecta angajamentul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri