Apple, unul dintre cei mai mari producatori de dispozitive mobile din lume, a patentat magazinele in forma cubica din sticla pentru o perioada de 14 ani. Serviciul de Marci si Patente al SUA a aprobat aplicatia producatorului iPhone si iPad saptamana aceasta pentru designul magazinului dn zona Fifth Avenue din Manhattan, scrie Time.

Aplicatia a fost depusa in anul 2012 si presupune un patent intins pe o perioada de 14 ani care prevede “designul ornamental” al magazinului cu o inaltime de 10 metri, care a necesitat o investitie de aproape 7 milioane de dolari in anul 2011. Magazinul cuprinde in acest moment 15 ferestre din stricla, fata de 90 cate avea inainte de remodelarea din anul 2011.

Steve Jobs a platit din propriul buzunar constructia magazinului din sticla

Scarile din sticla aflate in interiorul magazinului au fost de asemenea patentate de catre Apple in cursul anului trecut, mai reiese dintr-o serie de documente. Forma cubica a magazinului din Manhattan a fost schitata de cativa designeri, dar si de CEO-ul companiei, Steve Jobs, care a incetat din viata in anul 2011. Din informatiile disponibile, Steve Jobs ar fi platit chiar din propriul buzunar pentru constructia cubului din sticla si ar fi fost proprietarul acestei structuri.

Magazinul Apple din centrul orasului New York este unul dintre cele mai aglomerate magazine la lansarile de noi gadget-uri, cozile intinzandu-se pe zeci, chiar sute de metri.

(Sursa foto: interior magazin Apple Manhattan / scari din sticla - Mediafax FOTO)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri