Apple pregateste lansarea unui nou produs din gama de tablete iPad, de aceasta data lucrand la un dispozitiv de 13 inch, care cel mai probabil va purta denumirea de iPad Pro, pariul gigantului american pe piata portabilelor de mari dimensiuni.

Potrivit mai multor surse din piata, Apple lucreaza deja de mai multe luni la proiect, viitorul model urmand sa aiba o diagonala de 12,9 inch. Spre deosebire de actualul iPad Air, cu o diagonala de 9,7 inch, viitoarea tableta este greu de apreciat ce destinatie va avea.

Pe Internet au inceput sa circule tot mai multe detalii despre viitoarea tableta, iar poate cea mai noua releva faptul ca viitorul gadget va încorpora functie NFC, prin intermediul careia se pot efectua plati electronice mobile, tehnologie similara cu cea disponibila pe modelele iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Apple Insider noteaza ca spre deosebire de telefoanele mobile, care sunt capabile sa efectueze plati electronice mobile, tableta iPad Pro va functiona mai mult ca un terminal de plata care poate primi semnale NFC de la iPhone. Acest lucru ar schimba un pic destinatia viitorului gadget, fiind un instrument care ar putea fi folosit in industria de retail, ceea ce ar putea accelera adoptia de terminale prin intermediul careia se pot efectua plati cu telefonul in acest sector.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta serviciul de plata Apple Pay este ca foarte multi retaileri inca nu si-a upgradat sistemul de plata prin intermediul telefonului mobil.

Pe langa functia pe care ar putea sa o aiba ca si suport de plata pentru retaileri, CEO-ul Apple, Tim Cook, sugera ca o tableta de mai mari dimensiuni ar putea creste numarul de aplicatii si productivitatea utilizatorului. Atat Samsung cat si Microsoft ofera optiuni de tablete cu ecrane ceva mai generoase, de 12 inch, asa cum este cazul tabletei Samsung Galaxy Note Pro sau a tabletei Microsoft Surface Pro 3.

Unele zvonuri arata ca Apple ar putea introduce si un stylus, similar cu ceea ce a lansat Samsung pe varfurile sale de gama pe smartphone si tableta. Desi nedorit de catre Steve Jobs, se pare viitorul iPad Pro va încorpora un astfel de stylus care se va conecta prin bluetooth.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri