Siemens continua dezvoltarea in Romania, finalizand extinderile a doua dintre cele patru fabrici operate local prin compania SIMEA Sibiu SRL. Cele doua unitati de productie sunt situate in orasele Sibiu si Buzias, judetul Timis.

„Romania reprezinta un pol de interes pentru companiile cu activitati in productie pe fondul fortei de munca bine calificate si a costurilor competitive, dar si a proximitatii fata de pietele din vest. Extinderea productiei si investitiile in zona de cercetare si dezvoltare demonstreaza angajamentul Siemens pentru Romania, contributie asumata in urma cu 111 ani”, a declarat George Costache, CEO Siemens SRL.

„In urma cu 14 ani, grupul Siemens deschidea prima fabrica in Romania. Investitiile proaspat finalizate reprezinta o noua etapa in dezvoltarea succesiva a capacitatilor de productie, o recunoastere a competitivitatii si performantelor angajatilor nostri, precum si a excelentei colaborari cu Siemens Austria si Germania”, a adaugat Aurel Baloi, CEO SIMEA Sibiu SRL.

Fabrica din strada Th. Mihaly din Sibiu, inaugurata in 2004, a fost relocata in luna iulie intr-o cladire noua, situata in „Parcul Industrial Zona de Vest” din municipiul Sibiu. Cei 7.800 mp de spatii industriale si de birouri reprezinta o suprafata cu 110% mai mare decat cea ocupata anterior de unitatea de productie.

Odata cu aceasta extindere, productia a fost dezvoltata pentru a include si o sectie de vopsitorie in camp electrostatic pentru carcasele industriale si feroviare deja produse in fabrica.

Lucrarile de instalatii electrice din fabrica au fost realizate de Siemens SRL si au in centrul atentiei eficienta. Astfel, pierderile de energie sunt reduse datorita utilizarii transformatoarelor de inalta eficienta uscate, iar controlul iluminatului este modular, in functie de zona si de disponibilitatea luminii naturale, aducand beneficii considerabile din punctul de vedere al consumului energetic.

Fabrica relocata in „Parcul Industrial Zona de Vest” produce cabluri electrice pentru aparate electronice industriale si material rulant, piese din tabla pentru carcase industriale si feroviare, carcase din otel pentru locomotive, metrouri si alte elemente feroviare si realizeaza montarea carcaselor de redresoare industriale. Dezvoltarea productiei cu noua sectie de vopsitorie implica acoperirea intreg lantului valoric dintr-o singura sursa, dar si extinderea intr-un nou domeniu, al energiei eoliene, prin sudarea structurii metalice a statoarelor pentru eoliene, ce va incepe in cursul acestui an.

Printr-un proces de extindere a trecut si fabrica Siemens din Buzias, unde, la inceputul lunii august, a fost inaugurata a treia hala din unitatea de productie. Noua hala are o suprafata de circa 1.200 mp si reprezinta o extindere de aproape 60% a suprafetei totale a fabricii din Buzias, dar si o dezvoltare a productiei. In noul spatiu urmeaza sa fie produse motoare sincrone pentru utilaje industriale.

Fabrica din Buzias produce componente si sisteme de racire pentru tipurile de motoare lineare si Torque, cu aplicare in sisteme de actionare directa, dar si motoare asincrone.

Fabrica din Buzias este prima unitate de productie deschisa de Siemens in Romania, fiind inaugurata in 2002, avand, la acea data, o suprafata de 400 mp. Astazi, suprafata totala a fabricii a ajuns la circa 3.300 mp.

Compania Siemens numara, la finalul anului fiscal 2015, incheiat la 30 septembrie 2015, 1.780 de angajati in Romania. Activa in domeniile electrificarii, automatizarilor si digitalizarii, Siemens detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, alaturi de patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea “Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri