Bucuresti este in top in ceea ce priveste numarul de locuinte nedebransate de la sistemul central de incalzire, motivul fiind pretul scazut al gigacaloriei, de circa 170 de lei, spune, la emisiunea Iesit din Tipar, Catalin Draguleanu, country manager Ariston Thermo Romania. Pe de alta parte, exista un judet in care renteaza cel mai mult sa te debransezi si sa iti instalezi centrala termica.

Acest judet este Constanta, unde gigacaloria este scumpa si, deci, poti recupera investitia instalarii unei centrale termice in doar 2-3 ani, puncteaza Draguleanu.

"La nivel national mai sunt bransate la nivelul centralizat circa 1,25 milioane de apartamente. Din acestea, 565.000 sunt inca in Capitala, ceea ce inseamna ca Bucurestiul este printre ultimele trei orase din tara care are apartamente bransate in procent de peste 50%", subliniaza managerul Ariston. In Constanta, pretul gigacaloriei depaseste 400 de lei, o diferenta foarte mare fata de Bucuresti.

In Constanta si Oradea, de cealalta parte, pana de curand nu puteai sa te debransezi intrucat nu existau bransamente secundare la gaze. In Bucuresti, costul platit de noi este mai mic decat media nationala, si atunci cei care se debranseaza cauta doar independenta fata de restul locatarilor si un plus de confort.

Lucrurile s-ar putea schimba insa, rapid, si in Bucuresti, avand in vedere lansarea pe piata a Ariston a unui serviciu si tehnologii inteligente care permite controlarea centralelor termice de la distanta, prin terminalul mobil.

Afla mai multe despre costurile instalarii unei centrale termice, extinderea companiei pe plan national, dar si cum va arata viitorul centralelor, din interviul exclusiv realizat in emisiunea "Iesit din Tipar".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri