Service-return.com, service international, si Wavelancer, o tanara afacere in domeniul muzicii online; doua proiecte romanesti si doi antreprenori cu experienta, care incearca sa faca o diferenta, si nu doar in Romania. Astazi suntem alaturi de Ionut Grossu si, respectiv, Dan Deaconu. Ce provocari, sfaturi si lucruri in comun au cei doi?

"Nu face niciun sens sa servim o singura tara, sau doar o zona anume - toti oamenii se confrunta cu aceleasi probleme!", spune Ionut Grossu, explicand de ce a ales ca afacerea sa fie gandinta, inca din start, pe plan international. Principala provocare - increderea.

In cazul Wavelancer, platforma pe care artistii pot testa cum sunt perecepute piesele lor noi, ajutandu-i sa stranga feedback, problema de incredere este diferita. "Artistii se tem ca ideile lor sa nu fie furate. Piesele trebuie, deci, inregistrate inainte, protejate", explica tanarul antreprenor.

Desi nu doresc sa se implice in politica, asteptarile lor sunt legate de stabilitate. "Nimanui nu-i plac fluctuatiile, indiferent cine este la conducerea tarii. Ne dorim sa sustina mult mai mult tinerii antreprenori, cu proiecte din zona tech si nu numai. Aceasta s-a dovedit a fi o putere economica majora. Noi am fost la Web Summit, Portugalia, si am vazut cum statul insusi promoveaza conceputl de Hub, compania ofera si resursele necesare", spune Ionut.

"Mi-ar placea ca statul roman sa se implice mai mult in IT. Anul acesta a fost unul bun, mi-au placut ideile care au aparut in 2016. Speram ca noul guvern sa continue".

Ministrul Economiei a prezentat un program interesant, cu accent pe partea creativa, spune, la randul sau, Dan.

Care sunt alte asteptari ale antreprenorilor de la viitorul Guvern? Ce au invatat de la un eveniment precum Web Summit si ce planuri de business au, afla din interviul video de mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri