Primii trei operatori mobili din Romania s-au mobilizat in perioada aceasta, incercand sa faca fata cererii in crestere masiva a traficului mobil de date si voce din zona Guvernului. Zilele trecute, sute de mii de oameni s-au mobilizat in fata Guvernului, protestand impotriva Ordonantei care dezincrimineaza abuzul in serviciu. Operatorii Orange, Telekom si Vodafone au adus in zona echipamente speciale pentru imbunatatirea semnalului.

“Pe fondul cresterii semnificative a traficului mobil in zona Piata Victoriei, care a depasit in numite intervale de timp de 15 ori nivelul traficului dintr-o zi obisnuita, echipele tehnice Telekom Romania au luat masuri de crestere a capacitatii retelei. In acest moment retelele 3G si 4G au o capacitate crescuta cu peste 165%. De asemenea, a fost trimisa in zona o unitate de telefonie mobila si va ramane acolo si in urmatoarele zile”, subliniaza, pentru wall-street.ro, reprezentantii Telekom Romania.

Compania subliniaza ca va continua sa ia masuri pentru a se asigura ca toate segmentele de retea functioneaza corespunzator.

Oficialii Orange spun ca traficul de date si mobil din zona Pietei Victoria a fost de peste 10 ori mai mare decat intr-o zi obisnuita.

“Pentru a acoperi nevoile de comunicare ale utilizatorilor nostri, am suplimentat capacitatea pe serviciile de voce si date prin intermediul unei statii special amplasate. Astfel de suplimentari de capacitate se realizeaza in functie de spectrul permis si de limitarile tehnologice existente pentru a deservi un numar foarte mare de utilizatori. Luam aceste masuri in mod uzual, in baza monitorizarii traficului si performantei retelei, pentru evenimentele de anvergura, unde estimam prezenta numeroasa, precum concerte, festivaluri, meciuri si altele. Eventualele dificultati intampinate s-au datorat numarului mare de participanti la eveniment, motiv pentru care monitorizam atent traficul din toate orasele in care au loc aceste manifestatii si realizam paramentrarile necesare, astfel incat clientii Orange sa aiba acces la serviciile dorite”, spun reprezentantii operatorului.

Si Vodafone Romania are echipamente de intarire a semnalului in zona Piata Victoriei. Oficialii companiei nu au oferit, insa, date privind cresterea traficului in zona.

[LATER EDIT] - operatorul telecom Vodafone a venit cu informatii privind traficul din zona. Astfel, traficul gestionat de reteaua Vodafone Romania a crescut semnificativ in Piata Victoriei in perioada 31 ianuarie-2 februarie 2017. In unele intervale de timp, traficul a fost de pana la 10 ori mai mare fata de o zi obisnuita.

"Vodafone Romania a luat toate masurile necesare pentru a oferi servicii de calitate clientilor sai si a suplimentat capacitatea retelei in acea zona, instaland statii mobile suplimentare (Cells on Wheels) – doua functioneaza deja, cea de-a treia este in curs de instalare. De asemenea, capacitatea statiilor fixe care asigura in mod obisnuit servicii de telefonie mobila in zona Piata Victoriei a fost marita semnificativ pentru a raspunde in cel mai bun mod posibil nevoilor actuale de comunicare din acea zona", au declarat oficialii companiei.

In ciuda acestor masuri suplimentare, deseori reteaua operatorilor nu functioneaza normal. Chiar si asa insa, reactivitatea multinationalelor este imbucuratoare, sustinand transmiterea de informatii, in timp real, din timpul protestelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri