Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, si compania British Sky Broadcasting (BskyB) au incheiat in cursul zilei de ieri o alianta care va permite furnizorului britanic de transmisii prin satelit sa se extinda in domeniul serviciilor broadband.

Astfel, BSkyB va colabora cu Google in domeniul serviciilor broadband, grupul de televiziune prin satelit devenind primul care licentiaza tehnologia video a Google.

Mai mult, compania britanica detinuta de miliardarul James Murdoch intentioneaza sa infiinteze un site sub brandul BSkyB, pentru schimburi online de continut video. Oficialii BSkyB au declarat ca alianta ar putea fi extinsa

Presedintele si directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ca "alianta cu BSkyB reuneste doua din cele mai inovataore companii media si tehnologice.

In acest moment, BskyB detine mai mult opt milioane de abonati.

Oficialii Google au declarat de curand ca se afla in negocieri CBS, NBC, News Corp si Time Warner, alte grupuri media urmand a fi contacte in perioada urmatoare de catre gigantul american. Unele din productiile grupurilor media se afla deja incarcate pe YouTube si Google incearca sa evite cererile de stergere a acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri