Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a mentinut dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero si a indicat ca va finaliza in iunie programul de achizitii de obligatiuni in valoare de 600 de miliarde de dolari, conform programului stabilit, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Banca centrala americana considera ca, in pofida unor factori negativi, redresarea economica are loc in continuare, intr-un ritm moderat, iar riscurile inflationiste sunt reduse.

"Inflatia s-a accelerat in ultimele cateva luni, dar asteptarile referitoare la cresterea preturilor pe termen lung nu s-au modificat", se arata intr-un comunicat al Fed.

In decembrie 2008, Fed a redus dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero, iar ulterior a cumparat obligatiuni pe termen lung de 1.400 de miliarde de dolari, pentru a sustine redresarea economica.

Anul trecut, Rezerva Federala a lansat un nou program de achizitie de obligatiuni, de 600 de miliarde de dolari.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, va sustine in aceasta seara prima conferinta de presa a unui sef al bancii centrale americane de la infiintarea institutiei, in urma cu 97 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri