China a inceput noul an sub semnul recordurilor. Excedentul sau comercial, care oricum a fost un record pe anul 2005, a cunoscut in luna ianuarie a lui 2006 o crestere, considerata fara precedent, de aproape 47% fata de excedentul inregistrat in prima luna a lui 2005. Astfel, daca in prima luna a anului trecut excedentul comercial se ridica la 6,49 miliarde de dolari, in ianuarie 2006 acesta a ajuns la 9,49 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al ministerului de Comert, citat de Xinhua.

Acest fapt dovedeste ca exporturile au depasit, din nou, in China nivelul importurilor, dupa ce, in ultimele doua luni ale lui 2005, situatia se inversase, importurile depasind exporturile. In raport cu 2004, pe 2005 China si-a triplat excedentul comercial, ajungand la 102 miliarde de dolari. Rezultatele extrem de bune inregistrate insa de China au dus si la o crestere a presiunilor externe pentru reevaluarea monedei nationale, despre care se considera ca a jucat un rol important in aceste castiguri. "Surplusul comercial masiv va antrena alte presiuni asupra monedei. Ne asteptam la o apreciere de 5% in acest an", a declarat un economist al Citigroup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri