Cotatia barilului de petrol se afla in urcare cu un dolar, la peste 118 dolari pe baril, dupa ce Iranul a anuntat oprirea exporturilor catre sase state europene, ca raspuns la un embargou impus de UE incepand din luna iulie, transmite Reuters.
"Iranul opreste exporturile de petrol catre sase state europene", a anuntat postul iranian de televiziune in limba engleza Press TV. Potrivit Press TV, cele sase tari sunt Olanda, Grecia, Franta, Portugalia, Spania si Italia, relateaza Mediafax.

Ministerul Petrolului din Iran a dezmintit miercuri informatiile din presa potrivit carora statul islamic ar fi oprit exporturile de petrol catre sase state europene, ca raspuns la un embargou impus de UE incepand cu luna iulie, transmite Reuters.

"Dezmintim aceasta informatie. Daca va fi luata o astfel de decizie, va fi anuntata de Consiliul Suprem pentru Securitate Nationala", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Postul iranian de televiziune in limba engleza Press TV a anuntat in cursul zilei de miercuri ca autoritatile de la Teheran au oprit exporturile catre Franta, Portugalia, Italia, Grecia, Olanda si Spania.

Pretul petrolului Brent, tranzactionat pe bursa de la Londra, se afla in urcare cu un dolar, la 118,35 dolari pe baril la scurt timp dupa acest anunt.

Ulterior, AFP a titrat ca Televiziunea de stat iraniana a anuntat ca Iranul i-a convocat pe ambasadorii Frantei, Italiei, Spaniei, Greciei, Portugaliei si Olandei pentru a le transmite intentia de "revizuire" in scadere a exporturilor de petrol.

"Astazi, ambasadorii unor state europene au fost convocati la Ministerul iranian de Externe si li s-a transmis ca Iranul va diminua volumul exporturilor de petrol catre aceste tari", precizeaza postul citat.

Insa unul dintre diplomatii acestor tari a declarat ca nu a fost abordata aceasta problema.

Cele 27 de state membre UE au decis sa opreasca importurile de petrol iranian incepand cu 1 iulie, din cauza controversatului program nuclear al Iranului, despre care statele ocidentale afirma ca are scopuri militare. Iranul neaga aceste acuzatii.

Iranul este al patrulea mare producator de petrol la nivel global.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri