Cubanezii vor avea nevoie doar de un pasaport pentru a putea calatori in strainatate incepand din 14 ianuarie, dupa eliminarea permisului de iesire din tara si scrisorii de invitatie, in cadrul unei reforme a legislatiei privind migrarea, a anuntat marti Guvernul cubanez, relateaza AFP.
Durata sejurului in strainatate creste, de asemenea, de la 11 la 24 de luni, potrivit noii legi privind migratia, care va intra in vigoare la 90 de zile dupa publicarea ei, marti, in Jurnalul Oficial al Cubei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, scrie Mediafax.

De peste o jumatate de secol, cubanezii care doreau sa paraseasca tara erau nevoiti sa solicite un permis de iesire de pe teritoriul acesteia autoritatilor, care elibera permise dupa cum doreau, fara sa justifice un refuz.

Cubanezii erau totodata nevoiti sa prezinte o scrisoare de invitatie din strainatate si puteau ramane in strainatate 11 luni, altfel riscand confiscarea bunurilor si sa fie considerati expatriati in mod definitiv, in general fara posibilitatea sa se mai intoarca.

Aceasta reforma a legilor cu privire la calatoria in strainatate este cea mai asteptata in Cuba, dupa adoptarea unei serii de reforme economice care au introdus, in 2011, o doza de economie de piata in cadrul sistemului centralizat de tip comunist.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri