Rachetele lansate de catre militanti islamisti palestinieni asupra Israelului de pe teritoriul Fasiei Gaza au fost "factorul declansator" al conflictului care s-a soldat cu 42 de morti de la inceputul operatiunii militare israeliene "Pilon de Aparare", a declarat Casa Alba, relateaza AFP.
"Noi credem ca tirurile cu rachete provenind din Fasia Gaza au fost factorul declansator al acestui conflict", a declarat Ben Rhodes, adjunctul consilierului pentru Securitate Nationala, la bordul Air Force One. "Noi apreciem ca israelienii au dreptul sa se apere si ca vor lua propriile decizii asupra tacticii pe care o vor utiliza", a subliniat el.

Rhodes a precizat ca presedintele Barack Obama si premierul israelian sustin o "dezescaladare", cu conditia ca miscarea islamista palestiniana Hamas sa inceteze tirurile de rachete. Cei doi lideri au vorbit la telefon in fiecare zi de la izbucnirea conflictului, scrie Mediafax.

Obama a discutat, de asemenea, cu presedintele egiptean Mohamed Morsi si premierul turc Reçep Tayyip Erdogan. "Ei pot juca un rol constructiv, discutand cu Hamasul pentru a incuraja un proces de dezescaladare", a declarat Rhodes.

"Noi vrem acelasi lucru ca israelienii, si anume sa nu mai fie lansate rachete din Fasia Gaza", a conchis el.

Casa Alba a apreciat anterior ca nu exista "nicio justificare a violentei" Hamas.

"Condamnam cu fermitate tirurile sustinute de rachete de pe teritoriul Fasiei Gaza catre Israel si regretam ca civili nevinovati, israelieni si palestinieni, au fost ucisi sau raniti in violentele care au urmat", a declarat Jay Carney, un purtator de cuvant al presedintelui Barack Obama, dand vina pe Hamas pentru declansarea conflictului.

Barack Obama a plecat de la Washington, sambata, si se afla in drum catre Asia, unde efectueaza un turneu de cateva zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri