Sanyo Electric a anuntat joi pierderi nete record in anul fiscal 2005, de 205,66 miliarde yeni (1,853 miliarde dolari), fata de 171,54 miliarde yeni (1,545 miliarde de dolari) anul precedent, informeaza Rompres. Compania, cu sediul in Osaka, in sud-vestul Japoniei, a pus aceste rezultate pe seama pagubelor suferite de fabrica de semiconductori de la Niigata in urma cutremurului devastator din octombrie 2004.

In anul fiscal ce s-a incheiat pe 31 martie, Sanyo Electric a inregistrat, de asemenea, o crestere a pierderilor brute pana la 165,7 miliarde de yeni (1,493 miliarde de dolari), fata de 68,77 miliarde de yeni (620 milioane de dolari) in exercitiul anterior.

Compania a suferit o scadere a vanzarilor de 3,5%, acestea cifrandu-se la 2.400 miliardede yeni (21,595 miliarde de dolari). Compania nipona a semnalat ca, in ciuda eforturilor sale pentru redresarea acestei situatii, in anul fiscal 2005 vanzarile sale au scazut in conditiile concurentei acerbe existente pe majoritatea pietelor sale de desfacere, reducerilor semnificative de costuri si deteriorarii activelor sale.

Pentru anul fiscal in curs, care se va incheia la 31 martie 2007, Sanyo spera sa realizeze profituri brute si nete de 40 miliarde, respectiv 20 miliarde de yeni (360, respectiv 180 milioane de dolari), si vanzari de 2.400 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri