Raiffeisen International Bank-Holding AG a semnat, joi seara, un contract prin care vinde 100 procente din JSCB Raiffeisenbank Ukraine bancii ungare Hungarian OTP Bank Ltd, informeaza Rompres. Vanzarea mai trebuie sa fie aprobata de Autoritatile financiare antitrust din Austria, Ucraina si Ungaria si de Banca Nationala a Ucrainei.

Raiffeisenbank Ukraine este operationala din anul 1998. Activele totale ale bancii au fost de peste 1,2 miliarde de euro, la finele anului 2005, banca dispunand de 39 de sucursale. Banca ucraineana, cu o valoare de inventar, contabila de 139 milioane euro, va fi vanduta cu 650 milioane euro.

Raiffeisen International nu intentioneaza sa faca aceeasi miscare cu Impexbank din Rusia, a precizat directorul executiv al Raiffeisen International, Herbert Stepic. Vanzarea Raiffeisenbank Ukraine va elimina costurile de fuziune cu Bank Aval, cumparata anul trecut.

Raiffeisen International a obtinut cele mai bune rezultate trimestriale din istoria sa, in trimestrul unu. Cifra record a profitului inainte de impozitare - 193,9 milioane euro - reprezinta o crestere de 45,4% sau 60,6 milioane euro fata de aceeasi perioada a anului 2005 (133,3 milioane euro), rezultatul obtinut in primele trei luni ale anului 2006 fiind cel mai mare profit trimestrial din istoria Raiffeisen International Bank-Holding AG, informeaza grupul bancar austriac.

Bilantul total al Raiffeisen International a ajuns la 42 miliarde euro, adica o crestere de 3,2% fata de cifra inregistrata la sfarsitul anului 2005. in comparatie cu primul trimestru 2005, activele totale au crescut cu o treime (cu 10,5 miliarde euro).

Imprumuturile si avansurile catre clienti au crescut cu 4,2 la suta fata de sfarsitul anului 2005 si se ridica la suma de 25,8 miliarde euro. Depozitele de la clienti au inregistrat o crestere de 3,4 la suta pana la 25,7 miliarde euro, iar depozitele de la banci cu 1,2 la suta pana la 10,4 miliarde euro, in comparatie cu sfarsitul lui 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri