O persoana s-a sinucis prin impuscare, sambata dupa-amiaza, in aripa de vest a Capitoliului, cladirea Congresului american, la Washington, si un pachet suspect a fost gasit in apropiere, a anuntat purtatoarea de cuvant a politiei Capitoliului, citata de CNN.

Suspectul "neutralizat s-a sinucis prin impuscare", insa cladirea ramane inchisa din precautie, a confirmat Kimberly Schneider, purtatoarea de cuvant a politiei Capitoliului. In plus, politia Capitoliului investigheaza un pachet suspect gasit in apropierea locului in care a avut loc incidentul, a adaugat ea, ralateaza Mediafax.

De asemenea, strazile din apropierea cladirii Congresului Statelor Unite au fost inchise circulatiei. Mai devreme, NBC News anunta, citand angajati de la Capitoliu, ca un barbat s-a sinucis, se pare, in aripa de vest a cladirii, iar pachetul suspect s-ar afla intr-o valiza apartinand acestuia.

"Nu exista in prezent indicii cu privire la (posibile) acte de terorism", a declarat un oficial federal citat de NBC News. O ancheta a fost deschisa in acest caz.

Update (14:49)

Capitoliul a fost redeschis sambata dupa-amiaza, la doua ore dupa ce un barbat s-a sinucis in fata aripii de vest a sediului Congresului american, a anuntat intr-o conferinta de presa Kim Dine, seful politiei Legislativului din Washington, relateaza CNN. Barbatul, neidentificat, a venit in zona publica din fata aripii de vest a Capitoliului sambata dupa-amiaza si s-a sinucis impuscandu-se, a declarat Dine. Martori au declarat pentru CNN ca zeci de persoane au asistat la scena ingroziti, inclusiv copii.

Sinucigasul avea un rucsac si un troler, pe care autoritatile le-au tratat ca suspecte, ceea ce a condus la inchiderea cladirii pe timpul investigatiei, potrivit Politiei Capitoliului. Barbatul purta o pancarta cu un mesaj despre "dreptatea sociala", au precizat autoritatile. Un martor, Robert Bishop, a declarat pentru CNN ca acesta a spus ceva despre taxarea celor "1%". Dine a declarat ca pare sa "nu existe vreo legatura cu terorismul".

Cladirea si centrul pentru vizitatori au fost blocate, perioada in care turistii sau personalul nu au putut sa intre sau iasa. Zona Capitoliului era plina de turisti, in aceasta perioada in care ciresii infloriti de-a lungul National Mall atrag numeroase persoane.

Membri ai Politiei Capitoliului, care au venit la fata locului, nu au tras focuri de arma, a precizat Dine. Dupa ce bagajele suspecte au fost examinate, interdictia a fost ridicata, iar traficul pietonal a fost reluat. La incident au intervenit Departamentul Politiei Metropolitane, care investigheaza moartea, dar si politia federala (FBI), Secret Service si Park Police. Numerosi turisti se aflau la fata locului si filmau. Aceste inregistrari au fost predate fortelor de ordine care investigheaza incidentul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri