Bancile Intesa si Sanpaolo IMI, ocupantele locurilor doi si respectiv trei, pe piata bancara din Italia, vor discuta o posibila fuziune la intalnirile de consiliu de la sfarsitul acestei saptamani, au anuntat, joi, reprezentantii acestora.

Fuziunea acestor doua banci ar crea o noua unitate bancara in valoare de aproximativ 54 de miliarde de euro, a doua ca marime, la nivel national, dupa UniCredito. Declaratiile independente ale celor doua banci au fost urmate de luni de speculatii ale unei fuziuni, dupa ce Banca Italiei a incurajat aceasta operatiune de consolidare.

Valorile actiunilor celor doua banci au crescut dupa anuntarea negocierilor. Pana la amiaza zilei de joi, actiunile Intesa au crescut cu 4,55%, pana la valoarea de 15,35 de euro pe unitate, ceea ce ridica valoarea capitalului acestei banci pana la peste 24 de miliarde de euro. Decizia reprezentantilor Intesa, de a lua in considerare o fuziune cu Sanpaolo, a fost luata dupa ce Capitalia, a patra banca a Italiei, a refuzat ofertele Intesa. Valoarea actiunilor Capitalia a crescut, de asemenea, cu 2,82%, pana la 6,76 euro pe unitate.

Ziarul italian Il Sole 24 Ore a scris ca grupul Citigroup, care consiliaza banca Sanpaolo, a estimat ca Intesa ar fi candidatul ideal pentru o fuziune cu drepturi egale. Intesa, cu sediul la Milano, capitala financiara a nord-vestului Italiei si Sanpaolo, care isi are sediul in Torino, ar putea avea o serie de suprapuneri in activitati. Potrivit analistilor, Capitalia ar reprezenta o alegere mai facila pentru Intesa, din moment ce activitatea acesteia este concentrata in Roma, in partea de sud a Italiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri