Metilizotiazolinona, un compus desemnat alergenul anului 2013 de specialistii din SUA, este prezenta in continuare in compozitia unor produse cosmetice populare si chiar a unora destinate copiilor, potrivit unui articol realizat de The Mail on Sunday.

In urma cu doi ani, companiile din domeniu au fost avertizate de specialistii dermatologi ca metilizotiazolinona poate declansa alergii ale pielii atunci cand este adaugate in compozitia unor produse cosmetice care nu necesita clatire, de exemplu a balsamului pentru par. Publicatia britanica The Mail on Sunday scrie insa ca, in urma unei anchete realizate in magazine de profil, a descoperit ca multe din produsele foarte populare ale unor companii celebre contin in continuare aceasta substanta, potrivit Mediafax.

In 2013, consilierii stiintifici de la Comisia Europeana au cerut ca metilizotiazolinona - folosita drept conservant, datorita proprietatilor antifungice si antibacteriene puternice - sa fie eliminata din compozitia tuturor produselor cosmetice care raman pe piele - de tipul cremelor - si a celor care nu necesita clatire - precum balsamul de par si servetelele demachiante. Anul trecut, Comisia Europeana a interzis amestecul de metilcloroizotiazolinona/metilizotiazolinona din produse care nu necesita clatire, insa acesti conservanti pot fi in continuare folositi in cele care se indeparteaza de pe piele, precum sampoanele si gelurile de dus, in niste concentratii minime.

Masura urma sa se aplice pentru produsele lansate pe piata dupa 16 iulie 2015. Totusi, utilizarea metilizotiazolinonei in anumite concentratii in produse cosmetice nu este considerata ilegala, lucru invocat si de companiile care inca o folosesc. In afara de produse cosmetice, metilizotiazolinona este inclusa in compozitia unor detergenti, produse de curatare utilizate in gospodarie si chiar a vopsele. Cosmetics Europe, asociatia producatorilor europeni din domeniu, recomanda in prezent eliminarea acestei substante din produsele cosmetice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri