Organizatia Commonwealth, organism ce reuneste fostele colonii britanice si care in prezent reprezinta peste o treime din tarile membre ale Organizatiei Mondiale a Comertului si aproximativ 20% din comertul mondial, a pledat luni pentru anularea datoriilor de miliarde de dolari ale tarilor sarace, informeaza Rompres.

Secretarul general al organizatiei Commonwealth, Don McKinnon, a deplans faptul ca G8 (grupul statelor puternic industrializate) si-a luat deja angajamentul de a sterge mai multe zeci de miliarde de dolari din datoriile tarilor sarace si a dubla ajutoarele in favoarea tarilor in curs de dezvoltare, insa punerea in practica a acestor masuri se face foarte incet. Referindu-se la propriile succese inregistrate in acest domeniu, organizatia Commonwealth sustine ca in perioada care a trecut din 1987 si pana in prezent a reusit sa stearga aproximativ 120 miliarde dolari din datoriile a aproximativ 30 de tari sarace.

In plus, Don McKinnon, a promis ca cele 53 de tari membre ale Commonwealth vor sustine o pozitie comuna la apropiatele reuniuni anuale ale Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si reuniunea ministrilor de Finante din grupul statelor puternic industrializate, evenimente programate a se desfasura in perioada 19-20 septembrie la Singapore.

Ministrii de Finante si responsabilii Commonwealth vor sosi astazi la Colombo, capitala statului Sri-Lanka, pentru o reuniune de trei zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri