Marea Britanie este pe punctul de a construi cel mai mare sistem plutitor de energie solara din intreaga Europa in zona Manchester, o investitie care ar urma sa depaseasca pragul de 5 milioane de dolari, anunta presa din insula.

United Utilities a desemnat compania Forrest si furnizorul de solutii pentru incarcare solara Floating Solar UK sa instaleze sistemul de 3 MW, care ar urma sa devina cel mai mare sistem plutitor de energie de pe intregul continent.

Un numar de 12.000 panouri solare vor acoperi o suprafata de peste 45.000 mp, creand al doilea cel mai mare sistem de acest fel din lume, dupa unul instalat in Japonia.

Sistemul plutitor de alimentare cu energie solara va fi instalat, testat si va deveni operational chiar inainte de perioada sarbatorilor de Craciun din acest an.

Proiectul, care se va intinde pe o perioada de 12 saptamani, va furniza companiei United Utilities o energie regenerabila, cu zero emisii de carbon de 2,7 GWh pe an.

„Avem o strategie clara, aceea de a genera 35% din consumul de energie al tarii din surse regenerabile pana in 2020, iar acest proiect va reprezenta o contributie importanta in acest sens”, a declarat unul dintre oficialii companiei United Utilities.

Un sfert din energia globala va fi obtinuta din surse regenerabile in urmatorii cinci ani, arata un raport al Agentiei Internationale a Energiei (IEA), aproximativ 700 GW urmand sa fie adaugati capacitate totale globale pana in 2020

Concret, acest lucru ar insemna din totalul cantitatii de energie instalata la nivel global 26% va fi reprezentat de surse regenerabile.

“Pana in 2020, cantitatea de electricitate instalata si care va proveni din surse regenerabile va fi mai mare decat intreaga cantitate de energie electrica de pe piata din China, India si Brazilia la un loc”, lucru pe care reprezentantii IEA il numesc “o remarcabila schimbare intr-un timp foarte scurt”.

La jumatatea acestui an o document oficial facut public arata ca daca tarile din zona Euro ar urma sa isi pastreze parcursul jumatate din electricitatea de pe continent ar urma sa fie generata din surse regenerabile pana in 2030.

Mai mult, statul Hawaii ar urma sa functioneze exclusiv pe baza energiei regenerabile pana in 2045.

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, Marea Britanie a inregistrat un record de 25% din totalul energiei din surse regenerabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri